EYLEM ARAŞTIRMACI ÖĞRETMEN PROGRAMI
Bir öğretmen meslek hayatı boyunca binlerce çocukla tanışıyor ve her bir çocuğun davranışlarını gözlemleme fırsatı buluyor. Bu gözlemleri nasıl anlamlandırdığı, çocuklarla ilişkisini, mesleğini ve hatta kişisel hayatını etkiler ve dönüştürür. Pek çoğumuz, gündelik pratikleri kendi açımızdan ele almaya meylederiz. Olayları, kendi yaşantı ve deneyimlerimize göre değerlendiririz. Oysa her çocuğun hakkı olan nitelikli eğitime kavuşması için hayati role sahip olan öğretmenlerin çocukların ne yaşadığını anlamlandırmak için kendi yaklaşım ve pratikleri üzerine düşünmesi gerekir. Peki bir öğretmen, kendi eğitim pratiklerini iyileştirmek için neler yapabilir? Bu sorunun peşinde, 14 Kasım ve 28 Aralık tarihlerinde, Değişim Elçilerinden Mine Aksar ile Evrim Yurtseven’in yürütücülüğü ve Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Birimi (SEÇBİR) ortaklığında “Eylem Araştırmacı Öğretmen” Programı'nı gerçekleştirdik. Süreçte büyük emeği geçen tüm katılımıcılara ve destek veren herkese binlerce teşekkürlerimizle!
Evrim Yurtseven Hakkında:
2009 yılında Kocaeli Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Yurtseven Beşiktaş Büyük Esma Sultan Ortaokulunda görevini sürdürmektedir. Çağdaş Drama Derneği üyesidir. Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Eğitmenliği programını tamamlamıştır. Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden olan Yurtseven program geliştirme ve yaratıcı drama alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Mine Aksar Hakkında:
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2011 yılında mezun oldu. Kadıköy Zühtüpaşa İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapmakta iken Drama kitap yazım komisyonunda görevlendirilmiştir. Çağdaş Drama Derneği yaratıcı drama eğitmenliği programı kapsamında Çocuk Hakları Merkezli Kapsayıcı Sınıf Atmosferi Oluşturmanın Yaratıcı Drama ile Ele Alınması başlıklı bitirme projesini tamamladı. Kapsayıcı eğitim, çocuk hakları, göç ve mültecilik, nitelikli çocuk edebiyatı, anadil temelli çok dilli eğitim konularında çalışmalarına devam etmektedir. Mülteci öğrenciler ile Türkiyeli öğrencilerin karma gruplarla temasını sağlamak için yaratıcı dramayı yöntem olarak kullanmaktadır. Kapsayıcı eğitim bağlamında Türkçenin ikinci dil olarak öğretilmesi konusunda kapsayıcı stratejiler geliştirmek için çalışmaya devam etmektedir.
Hacımimi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu / İstanbul, 34425