GERİ

ADIM ADIM ÖNYARGI

Kasım 11, 2019

Saat: 18:00 -  19:30

Çocuklar; ailede, öğrenme ortamları ve sosyal alanlarda pek çok kalıp yargı ile karşılaşıyor ve bu kalıpları model alarak ve toplumsal cinsiyet rollerini benimseyerek, ön yargılı davranmaya başlıyor. Çocukların davranışlarının değişmesi ise, farklılıklarla tanışması, olumlu deneyimlerin çoğaltılması ile başlıyor.

Öğretmen Ağı’nın uzun soluklu programlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı bünyesinde “Öğrencilerin toplumsal cinsiyet bağlamındaki ön yargılarını kıracak olumlu deneyimleri nasıl yaratabiliriz?” sorusuna cevap olarak Adım Adım Önyargı uygulaması geliştirildi. Uygulama, Değişim Elçilerinden Özge Güvenç’in yürütücülüğünde ve Meryem Ertan’ın moderatörlüğünde katılımcılarla paylaşılacak. Adım Adım Önyargı uygulaması ile tanışmak isteyen herkes, 11 Kasım saat 18:00-19:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Dijital Deneyim Paylaşımı’na davetli.

Dijital Deneyim Paylaşımı Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

 

Dijital Deneyim Paylaşımı’na Nasıl Katılabilirim?

Dijital Deneyim Paylaşımı için Zoom isimli aracı kullanıyoruz. Bu sayede, Türkiye’nin neresinde olursanız olun cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bağlanarak etkinliğe katılabilirsiniz. 

Aşağıda süreci kolaylaştıracak bilgileri bulabilirsiniz. "Etkinliğe Kayıt ol" butonuna tıklayıp kaydınızı gerçekleştirdikten sonraki 15-20 dakika içinde, Dijital Deneyim Paylaşımı için onay e-postası gelecektir. Onay e-postasında, etkinliğin zamanı geldiğinde tıklayarak Dijital Deneyim Paylaşımı’na katılabileceğiniz bir link yer alıyor. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki yönergeleri inceleyebilirsiniz. 

  • Bilgisayarda Zoom nasıl kullanılır? Rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • Zoom’u telefonunuza indirdikten sonra nasıl kullanacağınızı anlatan rehbere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • Eğer webinara telefonunuzdan kullanacaksanız, öncelikle Zoom’u telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Telefonunuz Android ise (Samsung, Huawei, Nokia vb.), buradaki linke tıklayarak Google Play’den; iPhone ise buradaki linke tıklayarak Apple Store’dan Zoom’u indirebilirsiniz.

 

Özge Güvenç hakkında

Uludağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Aile Danışmanlığı Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. 2011’den bu yana özel kurumlarda çocuk ve ergenler ile çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda TEGV'de gönüllü çalışmalarını ve Öğretmen Ağı'nda Değişim Elçisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Çocuk hakları, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet konuları ile ilgilenmektedir.

 

Meryem Ertan hakkında

ODTÜ Fizik Bölümü’nden mezun olduktan sonra çeşitli devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik görevlerini  yürüttü. Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak özel eğitim kurumlarında Fizik Öğretmeni olarak çalışmaya devam etti. 2012 yılından itibaren Koç Lisesi’nde Fizik Öğretmeni, IB Fizik Öğretmeni ve IB-Examiner olarak görevine devam etmektedir. Astrofizik, parçacık fiziği, eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin fen derslerinde uygulanmasına yönelik materyal geliştirme konularında  çeşitli çalışmalar ve öğrencilerle birlikte ortak projeler yürütmektedir. Yaratıcı Problem Çözme Programı sonrasında Koç Lisesi’nde düzenlenen Tasarım Odaklı Düşünme atölyelerinde Rehber Öğretmen olarak görev almaktadır.

 

When
2019-11-11 18:00 through 19:30
Location
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mah
Doğan Apt 30-C
İstanbul, 34425
╲╱