GERİ

EKOLOJİK OKURYAZARLIK VE TEMA VAKFI DOĞA EĞİTİM PROGRAMLARI ATÖLYESİ

Kasım 2, 2019

Saat: 14:00-17:00

Çocuk ve gençlerin doğadaki ilişkileri görebilen, doğayla güçlü bağlar kurabilen, doğayla uyumlu yaşayabilen ve doğaya merhametle yaklaşabilen bireyler olması hedefiyle,  TEMA Vakfı’nın geliştirdiği eğitim programları ve projeleriyle tanışmaya hazır mısınız?

Bu yıl “Yedinci Kıta” temasıyla düzenlenen 16. İstanbul Bienali paralelinde gerçekleşecek Öğretmenden Öğretmene atölyede, okul öncesinden liseye kadar dört kademeye yönelik oluşturulan TEMA Vakfı Doğa Eğitim Programlarının felsefesini, yapısını ve etkinlik içeriklerini inceleyeceğiz. 2 Kasım Cumartesi günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında İKSV Alt Kat’ta gerçekleşecek atölyenin yürütücülüğünü TEMA Vakfı Eğitim Bölümü Başkan Yardımcısı Fulya Koyuncu ile TEMA Gönüllü Öğretmeni Esra Şahin; moderatörlüğünü ise Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’ten Fulden Ergen üstlenecek.

1 Öğretmen 1 Disiplin, bir öğretmen ve farklı disiplinden bir kişinin bir arada geliştirdiği ve disiplinlerarası etkileşimin eğitime nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyduğu atölyelerdir. Atölye, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjanla sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

Not: Atölye içeriği PDR, okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine tavsiye edilir.

 

Fulya Koyuncu

Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünde tamamladıktan sonra ODTÜ’de yüksek lisansını bitirdi. 10 yıldır çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve özel okullarda eğitim projelerinin etki analizi üzerine çalışıyor. Eğitimde temel etkiyi öğretmenlerin yarattığına inan Koyuncu, doktora çalışmasında öğretmen eğitimi üzerine odaklanıyor ve öğretmenlerle beraber öğrenme yolculuğuna devam ediyor. Günümüzde insanların doğayla zedelenen bağlarını yeniden kurmalarında başlatıcı ve itici gücü öğretmenler olarak görüyor. Eğitimi dönüştürmek ve tüm öğrencileri ekoloji temelli sosyal değişimin temsilcisi haline getirmek için emek veren TEMA Vakfı’nın bir parçası olmaktan gurur duyuyor.

 

Esra Şahin Hakkında

2008’de İnönü Üniversitesi Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2011 yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi bölümünden yüksek lisansını tamamladı. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Alternatif eğitim sistemlerine ilgi duymakta ve bu konuda yazdığı ‘A.S.Neill’in Alternatif Eğitim Sitemleri Üzerine Görüşlerinin Summerhill Okulları Üzerinden Değerlendirilmesi Projesi’ bulunmaktadır. Avusturya’ya gidip montessori ilkokulu, pikla anaokulu, waldorf ortaokulu, demokratik ilkokul ve orman anaokulları konusunda eğitim almış ve gözlemlerde bulunmuştur. 2017 yılında ise Finlandiya eğitim sitemini incelemek için Finlandiya’ya gitmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda tiyatro lideridir. TEMA Vakfı gönüllüsü ve sorumlusudur. Çocuklara gönüllü doğa eğitimleri vermekte ve etkinlikler düzenlemektedir.

 

Fulden Ergen Hakkında: 

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2012 yılında mezun olan ve aynı okulda Mantık ve Bilim Felsefesi’nde yan dal programını tamamlayan Ergen, bir dönem Almanya Marburg’daki Philipps Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimi gördü. 2013 yılında, 300’e yakın sivil toplum örgütünün Türkiye’de denge ve denetleme sisteminin sağlanması için bir araya geldiği Denge ve Denetleme Ağı’nda Dijital İletişim Sorumlusu olarak çalışmaya başladı. 2016 yılında İsveç’teki Uppsala Üniversitesi’nde başladığı “Dijital Medya ve Toplum” yüksek lisans programını 2018’de tamamladıktan sonra, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibe İletişim Sorumlusu olarak katıldı.

When
2019-11-02 14:00 through 17:00
Location
İKSV Alt Kat
Evliya Çelebi İstanbul Kültür Sanat Vakfı Nejat Eczacıbaşı Binası Bereketzade Mahallesi Sadi Kon
No:5
Beyoğlu / İstanbul , 35110
╲╱