GERİ

YAŞAM PASTAM

"Öğrencilerin, öğrenmenin bir yarış olmadığını hissetmelerini nasıl sağlarım?", pek çok öğretmenin aklına düşen bir soru. Çünkü öğrenciler tüm hayatları boyunca, okuldaki ölçme ve değerlendirme sistemindeki başarısı ile var olduğu düşünüyor. 24 Ekim 2019'da Deneyim Paylaşımı etkinliğinde, Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen ve bütüncül bir başarı algısı yaratmaya katkı sunan "Yaşam Pastam" çözümünü paylaştık. Moderatör ve Yaşam Pastam çözümünü geliştiren grup üyelerinden Değişim Elçisi Veysel Özdemir'e, etkinliğe ev sahipliği yapan Araştırmacı Çocuk Merkezi'ne ve katılan herkese teşekkürler.

 

Veysel Özdemir Hakkında

1983 yılında Konya’da doğdu. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl içerisinde Şanlıurfa Merkez Bağlarbaşı İlköğretim Okulu’nda göreve başladı. 2011 yılında Ankara’ya atandı. Halen Ankara Altındağ ilçesinde görev yapmaktadır. Ayrıca Gazi Eğitim Enstitüsü’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde yüksek lisans yapmaktadır. Özdemir, 2015 yılında 12.si düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na 5. sınıflarda uyguladığı “Araştırma Sorgulama Odaklı Bir Yaklaşım” çalışmasıyla katıldı.

Büşra Dönmez Hakkında

2016 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2017 yılında TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Müze eğitimi alanında eğitimler alarak birçok calışmaya katıldı. Çağdaş Drama Derneği'nin müze birimi çalışmalarında müze eğitimi konulu atölyelere katıldı. 2017 yılında okulumda 6. sınıflar seviyesinde müzelerle zamanda yolculuk kulübünü açarak, Ankara ve çevresindeki müzelere geziler düzenledi. 2017 yılında, Sabancı Üniversitesi'nde gerçekleşen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Öğretmen Ağı oturumlarına katıldıktan sonra 2018 yılında Yaratıcı Problem Çözme Programı'na katılarak Derd-i Merak grubuyla beraber merak üzerine uçuşan sorular etkinliği hazırladı ve grup ile birlikte bir deneyim paylaşımı düzenledi. Dönmez, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ içerisindeki çalışmalarda yer almaktadır.

 

When
2019-10-24 18:00 through 20:00
Location
Araştırmacı Çocuk Merkezi
Beştepe / Nergiz Sk
Via Flat İş Merkezi 7/2 D:21-22
Yenimahalle / Ankara, 06560
╲╱