GERİ

ŞİİRİNİ KAP GEL

Edebiyat Öğretmeni Serdar Solkun'un yürütücü ve Değişim Elçilerinden Keziban Özdoğan'ın moderatör olduğu Şiirini Kap Gel başlıklı #ÖğretmendenÖğretmene atölyede bir aradaydık. Şiirini kapıp gelen herkese teşekkürler!

 

Serdar Solkun Hakkında 

1977 İzmir doğumlu Serdar Solkun, Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. 18 yıldır Edebiyat Öğretmenliği yapmakta. 2006 yılında ilk şiirleri Yasak Meyve dergisinde “Şairin Genci” adlı bölümde yayımlandı, halen de yayımlanmaya devam ediyor.  8 yıl Galatasaray Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Çağdaş Drama Derneği’nde 2 dönem yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Halen Çağdaş Drama Derneği’nde eğitici eğitmenliği yapmakta. Ankara Üniversitesi Yaratıcı Drama Yüksek Lisans programında “Yaratıcı Drama Yoluyla Şiirde Derin Yapı” çalıştı. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı, TEMA Vakfı, Yaratıcı Drama Günleri vb. birçok kurum ve oluşumda yaratıcı drama çalışmaları yürüttü. Bu sene başlattığı Öğrenme Meraklıları Sosyal Girişimi’nin kurucu üyeliğini yürütüyor. İstanbul Fındıklı Lisesi’nde başlattığı “Şiirini Kap Gel” buluşmaları, İstanbul ve İzmir’de çeşitli yerlerde devam etmekte. 

Kendisini şiirsever ve Homo Ludens (oynayan insan) olarak tanımlayan Solkun, 3 yıldır Mavi’nin babası.

 

Keziban Özdoğan Hakkında

1963 Selçuk doğumlu Keziban Özdoğan, Ilk ve ortaokulu Aydın'da, liseyi Ayvacık Lisesi'nde okudu. Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Yozgat-Çekerek’te, Bergama’da ve Buca Anadolu Lisesi’nde Edebiyat Öğretmenliği yaptı; 2000 yılından beri İzmir'in çeşitli ortaokullarında Türkçe öğretmenliği yapan Özdoğan, bu sene Karşıyaka Ortaokulu’ndan emekli olmuştur. Uzman ve aktif eğitim-öğretim formatör öğretmenidir. Katıldığı projelerde gezdiği Avrupa ülkelerindeki öğrencilerin mutluluğunu, kendi ülkesinin çocuklarının gözlerinde  görmek bundan sonraki en büyük kariyer hedefi. Kitap okumayı, öykü yazmayı, doğayı, öğretmenliği ve çocukları çok seviyor.

 

 

 

When
2019-10-10 19:30 through 21:00
Location
EÇEV
Şair Eşref Bulvarı
Huzur İş Hanı / No: 27 / 2 K: 7
Montrö / İzmir, 35220
╲╱