GERİ

MÜZEDE DRAMA

1 Öğretmen 1 Disiplin atölye serisinin yenisi Müzede Drama'da, 1 Öğretmen ile 1 Müze Drama Eğitmeni bir araya gelerek bir öğrenme ortamı olarak müzeleri keşfettik. Atölye yürütücüsü Gül Bulut'a, moderatör Murat Alçı'ya, ev sahipliği yapan Adana Arkeoloji Müzesi'ne ve katılan herkese teşekkürler.

 

Gül Bulut Hakkında

Müz e.d.e. Drama oluşumunun kurucusu ve eğitmenidir. 1969 Stuttgart, Almanya doğumludur. Kariyerine liseden sonra 1988 yılında Kültür Koleji’nde başlamış, 1990 yılından itibaren Koç Holding ve yine bir Koç Holding kuruluşu olan İ.d.e.a. (İnceleme Danışmanlık Eğitim Araştırma) şirketlerinde kariyerine devam etmiştir. ‘Kültürel Miras’ ve ‘müze’ farkındalığını yaygınlaştırmak ve kültürel mirasımızı toplum ile buluşturarak müzeleri gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirebilmek için çocuklara yönelik olarak hazırladığı “Bugünün Küçükleri Yarının Büyüklerine Yaratıcı Drama Yöntemiyle Arkeoloji Müzelerinde ‘Kültürel Miras’ ve ‘Müze’ Farkındalığı Kazandırmak” adlı bitirme projesiyle ‘Müzede Drama’ oluşumunu başlatmıştır. 

Murat Alçı Hakkında

Adana’nın Yüreğir ilçesinde Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmakta olan Murat Alçı, 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu ve Van-Özalp, Batman-Sason, Adana-Feke'de görev yaptıktan sonra yine aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Değişim Elçisi olarak Öğretmen Ağı'nda çalışmalarını sürdürmektedir.

 

When
2019-09-28 12:30 through 20:30
Location
Adana Arkeoloji Müzesi
Döşeme Mahallesi / Ahmet Cevdet Yağ Bulvarı
Acıbadem Hastanesi Yanı
Seyhan / Adana, 01060
╲╱