GERİ

HIGH TOUCH HIGH TECH / EĞLENCELİ BİLİM

Karşılaşmalar serisinin bu etkinliğine, bilim eğitiminin öğrenciler için nasıl eğlenceli hale getirebileceğini konuştuk. Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Türkiye'de bilim eğitimi adına neler yapıldığını, ortak sorunları birlikte tartıştık. Etkinliğe ev sahipliği yapan İKSV Alt Kat'a, konuşmacılarımız Değişim Elçisi İbrahim Evren Özer'e, Daniel Shaw'a, moderatörümüz Yunus Erduran'a ve katılan herkese çok teşekkürler!

Daniel Shaw hakkında

High Touch High Tech firmasının kurucusu ve CEO’su olan Daniel, 1992 yılından bu yana tüm dünyada çocuklara bilimin eğlenceli yanını göstermek üzere çalışmalar yürütüyor. Amerika’ya ek olarak 11 ülkede faaliyet gösteren High Touch High Tech bilim programları, her yıl 16 milyon çocuk tarafından uygulanıyor. Florida Üniversitesi Mikrobiyoloji bölümünden mezun olan Daniel’ın hayatı, çocuklarından birinin sorduğu bir soru ile değişiyor ve o soruya aranan cevap 27 yıldır faaliyet gösteren büyük bir bilim ailesinin temellerinin atılmasına vesile oluyor. Amerika’da "Dinazor Dan" lakabı ile tanınan Daniel’in geliştirdiği bilim programları yıllardır birçok okul ve kurum tarafından kullanılıyor ve çocukların bilimsel merakının gelişmesine yardımcı oluyor. Daniel Shaw halen North Caroline’da yaşıyor ve 2 kız çocuğu var. 

İbrahim Evren Özer hakkında 

Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi, yüksek lisans öğrenimini Aksaray Üniversitesinde Fen Bilgisi Öğretmenliği alanında tamamladı. MEB’de 2005 yılından itibaren Fen Bilimleri Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Kadıköy Bilim ve Sanat Merkezinde öğretmenliğe devam etmektedir. Birçok Tübitak projesinde eğitmen ve atölye lideri olarak görev almış ve proje yürütücülüğü yapmıştır. Eğitim üzerine yazıları Hürriyet eğitimde ve çeşitli platformlarda yayımlanmıştır. Ayrıca MEB bünyesinde gerçekleştirilen öğretim programı revize çalıştaylarında ve Türkiye’nin ilk Özel Yetenekli Öğrencilere Yönelik Öğretim Programı geliştirme çalıştayında görev almıştır. Öğrencileri ile hazırladığı projelerle birçok defa ulusal ve uluslararası derece almıştır. Ayrıca robotik ve eğitimde teknoloji kullanımı alanlarında da çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Öğrencileri ile yaptığı çalışmaları ve etkinlikleri YouTube kanalında (http://www.youtube.com/c/İbrahimevrenOzer) yayımlamaktadır.

 

When
2019-09-19 18:00 through 20:00
Location
İKSV Alt Kat
Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi
No: 5 Kat:-1 Şişhane
İstanbul, 34433
╲╱