GERİ

YPÇ TOKAT - ÖĞRENME ORTAMLARINDA ÖĞRENCİLERİN KARAR SÜREÇLERİNE KATILIMLARINI NASIL ARTIRABİLİRİZ?

Çocuklar, gündelik yaşamlarının çoğunu okulda geçiriyor. Okullar, çocuklara fikirlerini ifade etmeleri ve kendileriyle ilgili alınan kararlara katılabileceği pek çok fırsat sunuyor. “Öğrenme ortamlarında öğrencilerin karar süreçlerine katılımlarını nasıl artırabiliriz?” sorusunu kullanarak 4 hafta boyunca Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını işleyecek olan Yaratıcı Problem Çözme Programı'nın ilk buluşması, programa daha önce katılmış ve uygulamış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Gökhan Atik ve Meriç Dönmez'in yürütücülüğünde 27-28-29 Eylül'de Düzey Koleji'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Yürütücü Öğretmenler:

 

Gökhan Atik Hakkında:

Gökhan Atik, 10 Şubat 1976'da Erzincan'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi doğduğu yerde, Erzincan’da okudu. Kısa bir süre, yatılı okul deneyimi oldu. Bitlenince, yatılı okul macerası sona erdi. Erzincan depreminden sonra, lisenin son sınıfını Mersin'de okumak zorunda kaldı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinin sınıf öğretmenliği bölümünü bitiren Gökhan Atik, İstanbul ve Mardin’den sonra, tekrar İstanbul’a döndü ve hayatını burada sürdürüyor. Halen, Özel Yeşilköy Ermeni Okulu’nda Türkçe öğretmenliği yapmaktadır.

 

Meriç Dönmez Hakkında:

Ankara Üni . Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünü 1998 yılında tamamladı. Bir süre banka ve özel kurumlarda çalıştı.2002 yılında MEB de Özel Eğitim Öğretmenliği’ne başladı halen Rehber Öğretmen olarak çalışmaktadır. Bunun yanında AÇEV(Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Baba Destek Programı eğitimcisi ve saha danışman, ÖRAV(Öğretmen Akademisi Vakfı) Kısmi Zamanlı Eğitimci, İyi Babalar Platformu babalık savunuculuğu üzerine yetişkin eğitimi alanında çalışmakta, Öğretmen Ağı başlangıç ekibi öğretmenlerinden olup halen değişim elçisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

Deneyimli Öğretmenler:

 

İbrahim Yıldırım Hakkında:

1979 yılında Tokat’ta dünyaya gelen Yıldırım, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matematik Öğretmenliği ve GOP Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği mezunudur. Yüksek lisansını, Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında tamamladı. 8 yıl köy okulunda görev yaptıktan sonra 3 yıl okul müdürlüğü yapan Yıldırım, okul müdürlüğü görevinden ayrılarak tekrar sınıf öğretmeni olarak Tokat’ta görev yapmaya başladı. 2012 yılında matematiği oyunlaştırmak üzere yaptığı Matematik Oyun Parkı Projesi ile 2013 yılında eğitim-öğretimde yenilikçilik ödülü aldı. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda ve Yerel Çalıştay’da  sunum yapan Yıldırım, aynı zamanda STEM eğitici eğitmenidir. 3 boyutlu modelleme ve oyunlaştırma alanında projelerini sürdüren Yıldırım, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak gönüllü çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kezban Birol Hakkında:

1971 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ev  Ekonomisi Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Sınıf Öğretmeni olarak meslek hayatına devam ediyor. Yaratma, üretme, öğrenme ve öğretme süreçlerini seven iflah olmaz bir meraklı olarak kendini tanımlıyor.

 

Kübra Gürol Hakkında:

Kırıkkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Başkent Üniversitesi Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamladı. On iki yıldır farklı şehirlerde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapan Gürol , halen Ankara’da bir devlet okulunda çalışmaktadır. Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden biridir. Alternatif eğitim araçları üzerine çalışmalar yapmakta ve öğrenme yolculuğuna çeşitli seminer, atölye ve kurslara katılarak devam etmektedir.

 

Nuran Uçan Hakkında:

1980 yılında Ankara doğdu.Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Halen Sınıf Öğretmeni olarak 17.yılını çalışmaktadır.

 

When
2019-09-27 18:00 through 20:00
╲╱