Error URL for file is not valid
Hata Dosya adresi geçersiz
GERİ

Gelişimsel Yaklaşıma Dayalı Dijital Ebeveynlik Sorumlulukları

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Mayıs 13, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

13 Mayıs Pazartesi  günü  20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Gelişimsel Yaklaşıma Dayalı Dijital Ebeveynlik Sorumlulukları” atölyesine davetlisiniz!

 

Dijitalleşme ve dijital ekranlar, çocuklardan yetişkinlere kadar tüm bireylerin hayatlarının bir parçası haline gelmiştir. Hayatımızı kolaylaştıran dijitalleşmenin, özellikle gelişimsel açıdan negatif etkileri ise kaçınılmaz. Çocukların, ebeveynlerini tüm konularda rol model aldığı gibi, bu konu özelinde de rol model aldığını düşünürsek; bu konuyu konuşmak ve çalışmak en büyük paydaşların ebeveynler olduğu söyleyebiliriz. Dijitalleşmenin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için öğretmenler ve ebeveynler neler yapabilir? Nasıl birlikte çalışabilirler? Etkili bir dijital ekran kullanımında anne ve babanın rolü nedir?

 

Konuşmacı olacak, Batman Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Manap, moderatör olarak da Değişim Elçisi Ceren Fidan’ın yer alacağı bu etkinlikte de; tüm bu sorulardan yola çıkarak dijital ebeveynlik konusuna odaklanacağız. Bilinçli bir farkındalıkla, dijitalleşen dünyada çocukların varlığını yeniden konuşacak ve tüm bu süreçte ebeveyn rolüne, neler yapabileceklerine ve öğretmen-ebeveyn işbirliğini nasıl destekleyebileceğimize dair konuşacağız. 

 

Bolca uygulama, pratik ve atölye çalışmalarının olacağı bu etkinlik için 13 Mayıs’ta buluşalım.

 

Sınıf öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri ve psikolojik danışman / rehber öğretmenlerin ve konuya ilgi duyan tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kayıt olmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabilirsiniz. 

 

Abdullah%20Manap.png

Abdullah Manap

2004-2008 19 Mayıs Üniversitesi lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitede psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Daha sonra, İnönü Üniversitesi'nde "Anne babalarda dijital ebeveynlik farkındalığının incelenmesi" doktora tezini tamamlamıştır. Şu anda da Batman Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

 

cerenfidan.png

Ceren Fidan

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Fidan, Hacettepe Üniversitesi'nde okul öncesi eğitimi bölümünü tamamladıktan sonra okul öncesi öğretmeni olarak calismaya baslamistir. Mardin'de çalışırken Artuklu Üniversitesi'nde yuksek lisansini "Ebeveynlerin medya aracilik rolleri ile çocuktaki dijital oyun bağımlılık eğilimi" arasindaki iliski uzerine tamamlamıştır. Ebeveynlerle çocuk gelişimi ve ekran bağımlılığına dair ebeveyn rollerine üzerine atölye calismalari düzenlemektedir. 

 

Tarih
2024-05-13 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱