GERİ

EKOLOJİ VE EĞİTİM

Bu yıl "Yedinci Kıta" başlığı ile düzenlenen 16. İstanbul Bienali paralelindeki "Ekoloji ve Eğitim" başlıklı Karşılaşmalar etkinliğine, içinde yaşadığımız dünyayı tanımanın, ekolojik okuryazarlıkla ilişkisini birlikte keşfettik. Etkinliğe ev sahipliği yapan İKSV Alt Kat'a, moderatör ve Değişim Elçisi Özmerinoğlu'na, konuşmacı Burcu Meltem Arık'a ve katılan herkese çok teşekkürler!

 

Burcu Meltem Arık hakkında

Burcu, Antakya’da bir dağın yamacında ve bir nehrin kollarında doğup büyüdü. Çocukluk hayali ODTÜ’den, endüstriyel kimya alanına yoğunlaşarak mezun oldu. Üniversitede kuş gözlemcisi oldu, Türkiye’yi köşe bucak gezdi, okullarda anlatılmayan Anadolu doğası ve kültürü ile tanıştı. 

Burcu, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürülebilirlik” ile “Biyomimikri” dersleri veriyor; Kültürel İncelemeler yüksek lisans programına devam ediyor. Sürdürülebilirlik için eğitim perspektifinde beden-zihin, doğa-kültür, insan-insan olmayan, öğretmen-öğrenci, okul-ev benzeri ikiliklerin büküldüğü çatlakları araştırıyor. IUCN Eğitim ve İletişim Komisyonu üyesi, Avrupa Konseyi Gençler için Sürdürülebilirlik ve Akdeniz-Mozaik kitaplarının ortak yazarı, Doğa Oyunları Evi kurucu ortağı. 2017 itibariyle ERG’ye, Eğitim Gözlemevi Koordinatörü olarak katıldı.

Kızı Sumru’yla doğa yürüyüşlerini, orman banyosunu, haiku’yu ve oyun oynamayı çok seviyor.

 

Yester Özmerinoğlu hakkında

İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun olan Yester Özeminoğlu, akademik çalışmalarını halen Adli Tıp Enstitüsünde doktora seviyesinde sürdürmektedir. Özel Getronagan Ermeni Anadolu Lisesi’nde 18 yıldır sürdürdüğü Fizik Öğretmenliği görevinin yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaları gerçekleştirmektedir. 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Özmerinoğlu, 9 Köy Sosyal Kooperatifi’nin kurucu ortağı ve eğitim koordinatörüdür.

 



 

 

Tarih
2019-09-18 18:00 - 19:30
Konum
İKSV Alt Kat
Sadi Konuralp Caddesi / No: 5
Nejat Eczacıbaşı Binası / Kat:-1
Şişhane / İstanbul, 34433
╲╱