GERİ

KAPSAYICI ÖĞRENME ORTAMLARININ YARATICI DRAMA İLE ELE ALINMASI

Kapsayıcı eğitim uygulamalarının bilinirliğinin artmasına katkı sunmak için ise, "Kapsayıcı Eğitim: Mültecilik Alanındaki Sorunlar ve Fırsatlar" başlıklı toplantı, 28 Eylül'de SEÇBİR, Öğretmen Ağı ve Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi ortaklığında düzenlendi. Toplantıda, dramanın mültecilere yönelik kapsayıcı eğitim çalışmalarında kullanımına dair uygulama örneklerini 4 farklı atölyede uyguladık. Ardından panelde, farklı alanlardan uzmanların deneyimleri kapsayıcı eğitim uygulamalarını tartıştık. Forumda ise, kapsayıcılık ve mültecilik konusundaki mevcut durumu ve gelecekteki adımları katılımcılarla birlikte düşündük. Toplantının gerçekleşmesini mümkün kılan Değişim Elçileri, SEÇBİR, Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi, Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İz Derneği (Bir İZ Derneği)'ne ve katılan herkese teşekkürler!

 

Mine Aksar Hakkında

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. Yeşilköy Ermeni İlkokulu’nda Türkçe öğretmenliği yapmaktadır. Çağdaş Drama Derneği yaratıcı drama eğitmenliği programı kapsamında Çocuk Hakları Merkezli Kapsayıcı Sınıf Atmosferi Oluşturmanın Yaratıcı Drama ile Ele Alınması başlıklı bitirme projesini tamamladı. Kapsayıcı eğitim, çocuk hakları, göç ve mültecilik, nitelikli çocuk edebiyatı, anadil temelli çokdilli eğitim konularında çalışmalarına devam etmektedir. Mülteci öğrenciler ile Türkiyeli öğrencilerin karma gruplarla temasını sağlamak için yaratıcı dramayı yöntem olarak kullanmaktadır. Kapsayıcı eğitim bağlamında Türkçe’nin ikinci dil olarak öğretilmesi konusunda kapsayıcı stratejiler geliştirmek için çalışmaya devam etmektedir.

Emre Bilgiç Hakkında

Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nde devam etmekte olan Emre Bilgiç, Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Eğitmenliği eğitimi programını tamamlamış olup İnsan Hakları ve Tiyatro isimli projesini yazma aşamasındadır. Özel eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve dayanışma ağlarında eğitim içeriği geliştirip drama ve tiyatro eğitmenliği yapmaktadır. Aynı zamanda oyun yazımı, dramaturji ve oyunculukla ilgilenen Emre Bilgiç, Ardıç Dayanışma Derneği gönüllüsü ve Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesidir.

 

 

Tarih
2019-09-28 09:30 - 13:00
Konum
SantralIstanbul E1-301
Emniyettepe Kazım Karabekir Caddesi
No:2
Eyüp/İstanbul, 34060
╲╱