GERİ

MÜLTECİ ÇOCUKLARLA YAPILACAK ÇALIŞMALARDA ETKİLİ BİR YÖNTEM: YARATICI DRAMA

Kapsayıcı eğitim uygulamalarının bilinirliğinin artmasına katkı sunmak için ise, "Kapsayıcı Eğitim: Mültecilik Alanındaki Sorunlar ve Fırsatlar" başlıklı toplantı, 28 Eylül'de SEÇBİR, Öğretmen Ağı ve Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi ortaklığında düzenlendi. Toplantıda, dramanın mültecilere yönelik kapsayıcı eğitim çalışmalarında kullanımına dair uygulama örneklerini 4 farklı atölyede uyguladık. Ardından panelde, farklı alanlardan uzmanların deneyimleri kapsayıcı eğitim uygulamalarını tartıştık. Forumda ise, kapsayıcılık ve mültecilik konusundaki mevcut durumu ve gelecekteki adımları katılımcılarla birlikte düşündük. Toplantının gerçekleşmesini mümkün kılan Değişim Elçileri, SEÇBİR, Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi, Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İz Derneği (Bir İZ Derneği)'ne ve katılan herkese teşekkürler!

 

Gökhan Karaosmanoğlu Hakkında

Bilişim Teknolojileri ve yaratıcı drama eğitmeni olarak görev yapmakta olan Gökhan Karaosmanoğlu, dramayı etkin bir biçimde kullandığı sosyal medya, internet ve teknoloji, siber zorbalık, yaratıcılık, müze çalışmaları mülteci çocuklar gibi alanlarda faaliyetler yürütmekte ve farklı gönüllü çalışmalarda görev almaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nden mezun olan Karaosmanoğlu, 2015 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yaratıcı Drama Yüksek Lisans Programı’nı bitirdi ve halen aynı üniversitede Güzel Sanatlar Eğitimi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Çağdaş Drama Derneği üyesi olan Karaosmanoğlu, Şişli Mehmet Pısak Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Gülbahar Pay Hakkında

Fatih Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 2015 yılında mezun olan Pay, 2016 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Sosyolog olarak görev yapmaktadır. Çağdaş Drama Derneği üyesidir. Yaratıcı Drama Eğitmenliği eğitimini tamamlayan ve şu anda proje yazım aşamasında olan Pay, İstanbul Üniversitesi Sosyal Politika ve Sosyal Hizmetler Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Göç hareketleri karşısında kamu politikalarının yeniden yapılandırılması, uzun vadeli ve kapsayıcı eğitim politikaları inşa edilmesine bir kaynak görevi üstlenebilmesi adına Eğitimde Yaratıcı Dramanın Sığınmacı Çocukların Uyum Sürecine Etkisi başlıklı tez çalışmasını yürüttü. Oyun Çalışmaları (OÇA) dayanışma ağı bünyesinde çeşitli gönüllü faaliyetlerde yer almakta, müzik, hikâye anlatıcılığı ve çocuk edebiyatıyla ilgilenmektedir.

 

 

Tarih
2019-09-28 09:30 - 13:00
Konum
SantralIstanbul E1-301
Emniyettepe Kazım Karabekir Caddesi
No:2
Eyüp/İstanbul, 34060
╲╱