GERİ

LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DUYARLI SINIF İÇİ MATERYAL ÜRETİMİ

Temmuz 3, 2019

Saat: 13:45 - 15:15

Yürütücü: Ceyda Karadaş, Ebru Çitil

Moderatör: Ezgi Temiz Çeliker

 

Mor Sertifika Programı, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle 2007 yılından beri çalışmalarına devam eden Mor Sertifika Programı, gerçekleştirdiği sertifika programlarının yanısıra, lise öğretmenleri ve uzmanlardan oluşturulan ekiplerle, Edebiyat, Sosyal Bilimler, PDR, Beden Eğitimi ve STEAM alanlarında lise müfredatına uygun, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı sınıf içi materyaller üretiyor. Materyal yaygınlaştırma sürecinde tüm Türkiye’den lise öğretmenleri ile, üretim süreçlerinde ise ekibe dahil olacak İstanbul ve Ankara çevresinden öğretmenlere ihtiyaç duyuyorlar. 

Ceyda Karadaş ve Ebru Çitil tarafından yürütülecek oturum, Mor Dosya çalışması için öncelikli olarak Ankara, İstanbul ve yakın illerden ise öğretmenleri ile Mor Dosya yaygınlaştırması için tüm Türkiye’den lise öğretmenlerine açık.

Bu oturumda, 

  • İstanbul ve Ankara çevresindeki Değişim Elçileri’ni toplumsal cinsiyet ve materyal geliştirme konusunda arka plan bilgisi ve eğitim etkinlikleriyle desteklenecek,
  • Tüm Türkiye’den dijital materyali kullanıp, geri bildirim verecek lise öğretmenleri ile çalışılacak,
  • İstanbul, Ankara ve çevre illerden ayda en az bir defa Mor Dosya buluşmalarına katılım sağlanmasıyla Değişim Elçileri’ni materyal üretim sürecine dahil etme planlanacaktır.

Bu iş birliği sürecinde ve sonucunda Değişim Elçileri;

  • Toplumsal cinsiyete duyarlı materyal üretme konusunda temel bilgi edinmiş olacaktır ve edindiği bilgi ile materyali sınıf içinde uygulayabilir.
  • Uygulama sürecinde proje ekibinin desteğine başvurabilir. 
  • Eğitim ve buluşmalarda edinilen toplumsal cinsiyet perspektifini, Öğretmen Ağı araçları ile illerinde yaygınlaştırabilir. Eğitim etkinliklerini Öğretmenden Öğretmene atölyeleri ile meslektaşları paylaşabilir, deneyim paylaşımı yapabilir).

 

Tarih
2019-07-03 09:00 - 21:00
╲╱