GERİ

DOĞAL VE KÜLTÜREL MİRAS ODAKLI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ PROGRAMLARI

Temmuz 3, 2019

Saat: 13:45 - 15:15

Yürütücü: Deniz Dinçel, Özge Öney

Moderatör: Günalp Turan

 

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı, Türkiye’nin doğal, tarihî ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Eğitim Birimi, öğretmenlerin ve öğrencilerin, kentlerindeki doğal ve kültürel mirası tanımaları ve koruma bilincini yaşayarak öğrenmeleri amacıyla çeşitli eğitim programları geliştirmekte ve uygulamaktadır. ÇEKÜL Vakfı 2019-2020 eğitim öğretim yılında hazırladığı öğretmen ve öğrenci programlarını Değişim Elçileri işbirliğiyle yaygınlaştırmak istiyor.

ÇEKÜL Vakfı’ndan Deniz Dinçel ve Özge Öney’in yürüteceği oturum öncelikle ilköğretim öğretmenleri olmak üzere doğal ve kültürel miras eğitimi konusuna ilgi duyan her branştan öğretmenlere açık.

Bu oturumda doğal ve kültürel miras eğitimi konusuna ilgi duyan öğretmenlerle ÇEKÜL Vakfı’nın çalışmaları ve eğitim programları paylaşılacak. Bu oturum boyunca;

  • Oturuma katılan öğretmenlerle ÇEKÜL Vakfı’nı ve ÇEKÜL’ün eğitim birimi Bilgi Ağacı’nın çalışmaları paylaşılacak,
  • Değişim Elçileri’nin doğal ve kültürel miras eğitimi konusundaki deneyim ve birikimlerini paylaşmalarına alan açılacak,
  • Doğal miras eğitim içeriklerinden küçük bir uygulama yapılacak.

Bu işbirliği sürecinde ve sonucunda Değişim Elçileri;

  • ÇEKÜL Bilgi Ağacı’nın doğal miras eğitim etkinliklerini sınıflarında uygulayabilir, uygulama sürecinde ÇEKÜL Bilgi Ağacı ekibinin desteğine başvurabilir,
  • ÇEKÜL Bilgi Ağacı programlarını Öğretmen Ağı araçlarıyla illerinde yaygınlaştırabilir (Ör: Değişim Elçileri illerinde bu konuda çalışan insanları davet edecekleri Karşılaşmalar düzenleyebilir; eğitim etkinliklerini Öğretmenden Öğretmene atölyeleri ile arkadaşlarıyla paylaşabilir, Deneyim Paylaşımı yapabilir).

Böylece bu işbirliğine katılan Değişim Elçileri hem bireysel olarak güçlenebilir, hem de ÇEKÜL Vakfı’nın doğal mirasın korunmasına ilişkin hazırladığı eğitim programlarının yaygınlaşmasına katkıda bulunabilir.

 

 

Tarih
2019-07-03 09:00 - 21:00
╲╱