GERİ

OKULLARDA TEKNOLOJİ OKUR YAZARLIĞI

Temmuz 3, 2019

Saat: 13:45 - 15:15

Yürütücü: Ecem Çolak, Selen Gülgün

Moderatör: Zeynep Hancı, İbrahim Yıldırım 

 

Kodluyoruz, Türkiye’de dünya çapında yazılımcılar yetiştirmek için çalışan, Türkiye’yi bir teknoloji geliştirme merkezi yapmayı hedefleyen bir sosyal girişimdir. Bu hedefle üniversite son sınıf öğrencisi veya yeni mezun gençler için 4 farklı ilde, farklı yazılım dillerinde bootcampler ve 2 farklı ilde de 3 ila 11’inci sınıf öğrencileri için teknoloji okur-yazarlığı eğitimleri düzenliyor.

Kodluyoruz Derneği’nden Ecem Çolak ve Fuat Tosun’un yürüteceği oturumda Öncelikle bilişim teknolojileri ve matematik öğretmenleri olmak üzere teknoloji okur yazarlığının geliştirilmesi konusuna ilgi duyan her branştan ortaöğretim öğretmenlerine açık.

Bu oturumda, Makers of Tomorrow ve EMpower Vakfı’nın desteğiyle ve Genç Hayat Vakfı ile beraber hayata geçirilen “Eşittir Kod” projelerinde kullanılan algoritma etkinlikleri, Değişim Elçileriyle kendi sınıflarına taşıyabilecekleri uygulamalar halinde paylaşılacak. Böylelikle aslında hayatın her alanında olan algoritma gibi soyut bir kavramın somutlaştırılması hedefleniyor.

Bu işbirliği sürecinde ve sonucunda Değişim Elçileri;

  • Eğitim etkinliklerini sınıflarında uygulayabilir, uygulama sürecinde proje ekibinin desteğine başvurabilir,
  • Çalışma gruplarında edinilen kapsayıcı eğitim perspektifini Öğretmen Ağı araçlarıyla illerinde yaygınlaştırabilir (örn: Değişim Elçileri illerinde dönemde bir kez bu konuda çalışan insanları davet edecekleri Karşılaşmalar düzenleyebilir; eğitim etkinliklerini Öğretmenden Öğretmene atölyeleri ile arkadaşlarıyla paylaşabilir, Deneyim Paylaşımı yapabilir).

 

 

Tarih
2019-07-03 09:00 - 21:00
╲╱