GERİ

ÇEŞİTLİLİK VE ENGELLİLİK ODAKLI KAPSAYICI EĞİTİM

Temmuz 3, 2019

Saat: 13:45 - 15:15

Yürütücü: Melisa Soran, Melike Ergün, Betül Olgun

Moderatör: Gökhan Atik 

 

SEÇBİR ve TOV, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte Projesi kapsamında iki yıldır engellilik odaklı ve çeşitliliğin değerli görüldüğü eğitim ortamları için kapsayıcı eğitim yaklaşımının önemine vurgu yapan çalışmalar yürütüyor. Proje kapsamında öğretmenler, sivil toplum uzmanları ve akademisyenler okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik eğitsel malzemeler geliştirildi, bu yıl içerikler iki okulda pilotlandı. Ekim 2019 itibariyle Değişim Elçileri işbirliğiyle bu içeriklerin en az 10 ilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.  

Melisa Soran ve Melike Ergün tarafından yürütülecek oturum, çeşitlilik ve engellilik odaklı kapsayıcı eğitimle ilgilenen öncelikli olarak okul öncesi ve sınıf öğretmenleri olmak üzere tüm branş ve kademeden öğretmene açık. 

Bu oturumda, 

  • SEÇBİR ve TOV, Değişim Elçileri’ni kapsayıcı eğitim konusunda arka plan bilgisi ve eğitim etkinlikleri ile desteklemeyi,
  • Değişim Elçileri’nin kapsayıcı eğitim konusundaki deneyim ve birikimlerini paylaşmalarına alan açmayı,
  • Bu amaçla biri İstanbul’da biri illerinde olmak üzere Değişim Elçileri ile  iki yüz yüze çalışma yapmayı,
  • Değişim Elçileri’nden tematik çalışma grubu kurarak yıl içerisinde ayda bir kez webinar yoluyla toplanmayı, 
  • Değişim Elçileri’ni hak temelli perspektifle çalışan kurum ve kişilerle bir araya getirmeyi hedeflemektedir. 

 Bu işbirliği sürecinde ve sonucunda Değişim Elçileri;

  • Eğitim etkinliklerini sınıflarında uygulayabilir, uygulama sürecinde proje ekibinin desteğine başvurabilir,
  • Çalışma gruplarında edinilen kapsayıcı eğitim perspektifini Öğretmen Ağı araçlarıyla illerinde yaygınlaştırabilir (örn: Değişim Elçileri illerinde dönemde bir kez bu konuda çalışan insanları davet edecekleri Karşılaşmalar düzenleyebilir; eğitim etkinliklerini Öğretmenden Öğretmene atölyeleri ile arkadaşlarıyla paylaşabilir, Deneyim Paylaşımı yapabilir).

 

Tarih
2019-07-03 09:00 - 21:00
╲╱