GERİ

OYUN ALTERNATİFİ YARATARAK SİBER ZORBALIĞIN ÖNÜNE GEÇMEK

İnternet hepimizin hayatında büyük yer kaplıyor; hem yetişkinler hem de çocuklar bilgi edinmek, kendimizi ifade etmek, sosyalleşmek, oyun oynamak, alışveriş yapmak için interneti kullanıyor. Ne var ki çocukların, sanal ortamlarda olduğu kadar sanal olmayan ortamlarda da vakit geçirmesi gelişimleri için büyük öneme sahip.

Nisan-Mayıs 2019 aylarında Denizli’de düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen “Oyun Kurucu” uygulaması “Oyun Alternatifi Yaratarak Siber Zorbalığın Önüne Geçmek başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde tanıtıldı. Hoşeda Ebru Kaynar, Kağan Aydın, Gülşah Ekicim, Sena Ceylin Yıldız, Rahime Özcan, Gözde İnal’dan oluşan Gökyüzü Grubu’nun, 4 hafta boyunca “Çocukların sanal ortam dışında da oyun oynama alternatiflerini çoğaltacak becerileri geliştirmelerini nasıl sağlayabiliriz?” sorusuna cevap arayarak geliştirdikleri uygulama, öğrencilerinin sanal ortam dışında da oyun oynama ve yeni oyun geliştirme becerilerini pekiştirmek isteyen öğretmenler için yol gösterici nitelikte. Deneyim Paylaşımı, 15 Haziran Cumartesi günü saat 15:00-16:30 arasında, Sena Ceylin Yıldız’ın moderatörlüğünde Zeytin Ağacı Çocuk Evi’nde Denizli’de gerçekleşti.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. Lütfen başvurmayı unutmayın.

Sena Ceylin Yıldız hakkında

Lisans eğitimini Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda tamamladı. Lisans yılları da dahil olmak üzere pek çok eğitimde yer aldı. Lisansının son döneminde Öğretmen Ağı’yla tanıştı. Çalışmalarına devam ediyor.

 

Tarih
2019-06-15 15:00 - 16:30
Konum
Zeytin Ağacı Çocuk Evi
Servergazi Mahallesi Leylak Sokak
No:4
Denizli, 20040
╲╱