GERİ

OTİZMDE AİLE, ÖĞRETMEN VE HEKİM İŞBİRLİĞİ

Ebeveynlerin koşulsuz desteği ve öğretmenlerle kusursuz bir işbirliği, dikkat eksikliği, hiperaktivite ve otizm görülen çocukların davranışı ve performansı üzerinde kayda değer düzeyde iyileşme sağlar. Bu gibi rahatsızlıkların tedavisinde uzman hekimin uygun gördüğü ilaçla birlikte kişisel psikolojik tedavi ile doğru aile ve öğretmen desteğinin birleştirilmesi en iyi sonuçları vermektedir.

Karşılaşmalar serisinin yenisinde, “Aile, Öğretmen ve Hekim İşbirliği” başlıklı etkinlikte Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Ülkü Akyol Ardıç’ı ağırladık. Değişim Elçisi Sözer Vurgun’un moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada otizm ve hiperaktivite bozukluğu görülen çocukların tedavisinde aile ve öğretmenlerin yaklaşımının önemine dikkat çekildi. Etkinlik, 11 Haziran Salı günü, 16:00 - 18:00 saatleri arasında Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen kaydolmayı unutmayın!

 

Dr. Ülkü Akyol Ardıç Hakkında

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. “Otizmde Dikkat Eksikliği” hakkında yaptığı çalışma 86 ülkenin katıldığı kongrede en iyi araştırma ödülüne layık görülen Dr. Ülkü Akyol Ardıç’ın 35’in üzerinde makalesi bulunmakta olup evli ve bir çocuk annesidir.

Sözer Vurgun Hakkında

2001 yılında, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.Halen Manisa’da Coğrafya Öğretmeni olarak çalışmaktadır. Dokunsal Eğitim Materyalleri Atölyesi’nin kurucusudur. Hayatının merkezine koyduğu çocuklar ve engeli olan bireyler için projeler yürüten Vurgun; bu kapsamda ulusal ve uluslararası ödüller kazanmıştır. Başımıza icat çıkaran, mucit olan, buluşlar yapabilen, araştırma geliştirme laboratuvarlarında insanlığın gelişimine katkı sağlayacak gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak öğretmenler ile köprüler kurmak için projelerine devam etmektedir.

 

Tarih
2019-06-11 16:00 - 18:00
Konum
Bergama Kültür Merkezi
Ertuğrul Mahallesi Cumhuriyet Caddesi
No:117 D:12
Bergama/İzmir, 35700
╲╱