GERİ

ÖĞRETMENLER İÇİN FARK YARATAN BECERİLER

Hayatımızın her alanında başkalarının hisleri ve bakış açılarına empatiyle yaklaşma doğru iletişimin temelidir. Empati kültürünü sınıf ortamına taşıyarak, hem öğretmen hem öğrencinin kişisel ve akademik gelişimine katkı sağlayabiliriz. Peki nasıl?

Çocuklar İçin Ashoka programının Fark Yaratan Beceriler projesi kapsamında, 60’a yakın eğitimci ve sosyal girişimcinin empati kültürü yüksek ve sosyal ve duygusal ihtiyaçların karşılandığı bir sınıf ortamı yaratılmasına dair deneyim ve içgörüleri ile ürettikleri ipuçlarını ve araçları Öğretmenden Öğretmene etkinliğinde paylaştı. Etkinlik, Melda Akbaş’ın yürütücülüğü ve Miray İşler’in moderatörlüğünde, 25 Mayıs Cumartesi günü, 13:30 - 14:30 saatleri arasında Bandırma Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. 

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Etkinlik, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjanla sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

Melda Akbaş Hakkında

Eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlayan Akbaş, 2007-2016 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nde proje koordinatörü, araştırmacı ve eğitmen olarak görev aldı. Çocuk hakları, çocuk katılımı, toplumsal cinsiyet, çocuklar için hak temelli materyallerin geliştirilmesi, mülteci çocukların eğitim hakkı ve çocukların medyası konularında çalıştı. 2015-2017 yılları arasında Agos Gazetesi için ‘Agos Öğrencilerle’ sayfasının editörlüğünü yürüttü. Aralık 2016’dan bu yana Ashoka Türkiye Çocuklar için Ashoka Program Direktörü olarak çalışan Akbaş, aynı zamanda Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’nin yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyor.

“Türkiye’de Okullarda Çocuk Katılımı Durum Analizi” nin, “Türkiye’de Okullarda Çocuk Katılımı; Çocuklar İçin Güncel Durum Raporu” isimli çocuk dostu uyarlamasını gerçekleştiren Akbaş aynı zamanda Değerler Eğitimi: Eğitimde Farklılık ve Katılım Hakkıkitabı yazarları arasındadır.

 

Miray İşler Hakkında

1987 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde göreve başladı. 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda "Bir Hikayem Var" adlı çalışmasıyla yer aldı. Halen, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

Tarih
2019-05-25 15:00 - 16:00
Konum
Bandırma Halk Eğitim Merkezi
Paşakent Mahallesi Mehmetçik Caddesi
r 166
Bandırma/Balıkesir, 10200
╲╱