GERİ

BİR YAŞAM BOYU ÖĞRENME HİKAYESİ

Öğrenme için her daim icat çıkarmak, yeni fikirler üretmek, bu fikirleri uygulamak ve uyguladıkça geliştirmek gerekir. Yaşam boyu öğrenme felsefesi, öğrenmeyi besleyecek alanların varlığının, öğrenme yolculuklarında edinilen deneyimlerin paylaşılmasının, hem eğitimde geliştirilen iyi örneklerin çoğalmasının, hem de eğitimcilerin merak ettiklerini tartışabilmelerinin ve birbirlerinden beslenmelerinin önemini vurgular.

İzmir’de gerçekleşen “Karşılaşmalar: Bir Yaşam Boyu Öğrenme Hikayesi” etkinliğinde, yaşam boyu öğrenmeyi konuşmak üzere bir araya geldik. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Keziban Özdoğan’ın moderasyonunda, 21 Mayıs Salı günü, 17:00 - 19:00 saatleri arasında, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte konuğumuz Ceki Hazan oldu.

 

Ceki Hazan hakkında:

1986 İzmir doğumlu olan Ceki, İzmir’de birçok okulda eğitim gördükten sonra okul gezilerini yurtdışına taşıyarak İngiltere, Hollanda, Kanada ve Hong Kong gibi yerlerde sırasıyla siyasal ve toplumsal bilimler, zorunlu göç çalışmaları ve yüksek öğretim çalışmaları alanlarında lisans ve yüksek lisans eğitimlerini sürdürdü. Londra’dan Middelburg’a, Toronto’dan Oxford’a, Mardin’den Hong Kong’a birçok farklı noktada yaşadı. En büyük hobisi farklı ülkelerdeki okul ve üniversite kampüslerini ziyaret etmek. Şimdilerde vaktinin büyük bir kısmını kişisel sayfası olan cekipedia.com’u güncellemeye ayırıyor.

 

Keziban Özdoğan hakkında

1963 Selçuk doğumlu Keziban Özdoğan, Ilk ve ortaokulu Aydın 'da, liseyi Ayvacık Lisesi'nde okudu. 9 Eylül Üniversitesi Türk Dili  ve Edebiyatı bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Yozgat-Çekerek’te, Bergama’da, Buca Anadolu Lisesi’nde Edebiyat Öğretmenliği yaptı; 2000 yılından beri İzmir'in çeşitli ortaokullarında Türkçe öğretmenliği  yaparak sürdürmektedir. Şu anda Karşıyaka Ortaokulu'nda görev yapmaktadır. Uzman, aktif eğitim-öğretim formatör öğretmenidir. Kitap okumayı, öykü yazmayı, doğayı ve çocukları çok seviyor. Katıldığı projelerde gezdiği Avrupa ülkelerindeki öğrencilerin mutluluğunu, kendi ülkesinin çocuklarının gözlerinde  görmek bundan sonraki en büyük kariyer hedef. Öğretmenliğini ve öğrencilerini çok seviyor.

 

 

Tarih
2019-05-21 17:00 - 19:00
Konum
Ahmet Piriştina Kültür Merkezi
Şemikler Mahallesi 6274/1 Sokak
Karşıyaka/İzmir, 35560
╲╱