GERİ

ETKİ TASARIM ATÖLYESİ

Bireysel farkındalığımız yükseldikçe, toplumsal farkındalığımız da artar. Bu yolla gelişen sosyal sorumluluk bilinci, topluma etki gücümüzü artırır.

Bireysel farkındalığımızdan başlayarak sosyal sorumluluk bilincine uzanan yolu dalga dalga tasarladığımız Etki Tasarım Atölyesi, 22 Mayıs Çarşamba günü Öğretmen Ağı Mekanı’nda gerçekleşti. ARBOR Fayda Tasarımı Kurucusu ve Hayata Destek Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Gezgüç’ün konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Belgin Gökçen’in moderatör olduğu Karşılaşmalar etkinliğinde, toplumsal cinsiyet eşitliği, dezavantajlı gruplara hak temelli yaklaşım konularına odaklanılırken, farkındalık ile toplumsal etkiyi büyüten deneyim paylaşımları yapıldı.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Karşılaşmalar etkinliği, herkesin katılımına açık ve ücretsiz olmakla beraber, katılım kontenjanla sınırlıdır.

 

Aylin Gezgüç Hakkında

ARBOR Fayda Tasarımı Kurucusu ve Hayata Destek Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Ekonomik ve sosyal kalkınma konularında kamu ve özel sektördeki birikimini iş birlikleri kurgulama odağında kullanarak ortak değer yaratma amaçlı fayda tasarımı üzerinde çalışmaktadır. Meslek Lisesi Memleket Meselesi, Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini destekliyorum (HeforShe) gibi projelerde, gönüllülük, kurumsal değişim, toplumsal etki, hak temelli yaklaşım ile dezavantajlı gruplara yatırım yapılması gibi konularda etkili ve ödüllü uygulamalar tasarlamış ve yönetmiştir. McKinsey, TUSIAD, Zorlu Holding, HFE Vakfı gibi özel sektör ve sivil sektör kuruluşlarına, ILO ve UNDP gibi uluslararası kuruluşlara toplumsal ve kurumsal yatırım ile marka mimarisi konusunda danışmanlık desteği vermektedir. ACPC olarak bireysel koçluk, sosyokrasi ve derin demokrasi araçları ile de takım koçluğu çalışmaları yapmaktadır.

Aylin Gezgüç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden lisans ve University of California at Berkeley, Haas Scool of Business’dan MBA derecesine sahiptir.

 

Belgin Gökçen Hakkında

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başladı. Gökçen, on dokuz yıldır Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmenliğine devam ediyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.

 

Tarih
2019-05-22 18:00 - 19:30
Konum
Öğretmen Ağı Mekanı
Çevrimiçi
╲╱