GERİ

SİBER ZORBALIK VE MAĞDURİYET

Geleneksel zorbalığın örtülü bir biçimi olan siber zorbalık, cep telefonları, internet siteleri, sosyal medya ortamları, sohbet odaları ve elektronik postalar dâhil olmak üzere pek çok farklı biçimde gerçekleşmektedir. Hayatımıza hızlı bir şekilde girip yayılan bu yeni zorbalık biçimiyle baş etmek ise imkansız değil.

“Siber Zorbalık ve Mağduriyet” başlıklı Karşılaşmalar etkinliğinde, siber zorbalık durumları üzerinden zorba, mağdur, seyirci gibi roller, siber zorbalık biçimleri ele alınarak, bu durumların gençler üzerindeki etkileri ve katılımcıların bu durumu nasıl anlamlandırdığı üzerine odaklanıldı. Gökhan Karaosmanoğlu’nun yürütücülüğünde ve Zerrin Öztürk moderatörlüğünde, 11 Mayıs Cumartesi günü 15.30 - 17:00 saatleri  arasında Cafer Sadık Abalıoğlu Kültür Vakfı’nda gerçekleşti.

 

Gökhan Karaosmanoğlu hakkında

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nden mezun olan Karaosmanoğlu, 2015 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Yaratıcı Drama yüksek lisans programını bitirmiş ve halen aynı üniversitede Güzel Sanatlar Eğitimi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Çağdaş Drama Derneği üyesi olan Karaosmanoğlu Şişli Mehmet Pısak Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

Zerrin Öztürk Hakkında

Zerrin Öztürk, 2004’te Pamukkale Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümün’nden mezun oldu. Sosyal öğrenme, sosyal zeka, bireyselleştirilmiş eğitim programları üzerine çalışıyor. Halen aynı üniversitede Eğitim Yönetimi üzerine yüksek lisansını sürdüren Öztürk, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına gönüllü olarak destek veriyor. Destination Imagination isimli yaratıcılık girişiminde çalışmalar yapıyor. 2016 yılında tanıştığı Öğretmen Ağı’nda, Değişim Elçisi olarak Ağ çalışmalarının kurgu ve uygulamalarında rol alıyor.

 

Tarih
2019-05-11 15:30 - 17:00
Konum
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Merkezefendi / Sümer Mahalesi / Çal Caddesi
No:116
Denizli Merkez/Denizli, 20175
╲╱