GERİ

KAPSAYICILIK OYUNLA NASIL SAĞLANIR?

Oyunun toplumsal işlevi üzerine çalışan, Homo Ludens’in yazarı Johan Huizinga, oyunun insanlığın başından beri var olan ve üzerine medeniyetlerin ve kültürlerin inşa edildiği, halen de devam eden bir dürtü olduğunu söyler.

Sosyolog ve Oyunlaştırma Eğitmeni Beybin Elvin Tunç’un yürütücülüğü, Yeliz Bulgurcu ve Cansu Öztürk’ün moderatörlüğü ile gerçekleşen 1 Öğretmen 1 Disiplin Atölyesi’nde oynama dürtüsünü bir simülasyon olarak nasıl tasarlayacağımızı ve kapsayıcı bir eğitim için nasıl kullanacağımızı uygulamalı olarak keşfettik. Hassas gruplarda oyunun ve oynama halinin önemini adalet, söz sahibi olma, katılım ve demokrasi kavramları ekseninde paylaşılan etkinlik, 26 Mayıs Pazar günü 13:30 - 17:30 saatleri arasında, İzmir Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

1 Öğretmen 1 Disiplin, Bir öğretmen ve farklı disiplinden bir kişinin bir arada geliştirdiği ve disiplinlerarası etkileşimin eğitime nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyduğu atölyelerdir. 1 Öğretmen 1 Sosyolog: Kapsayıcılık Oyunla Nasıl Sağlanır? Atölyesi, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjan ile sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

 

Beybin Elvin Tunç Hakkında

Lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi sosyoloji bölümünde tamamlamıştır. Üniversite yıllarından beri özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere dezavantajlılaştırılmış gruplar ile çalışmaktadır. 2015 yılından itibaren mülteciler ile, eğitim alanında kapsayıcılık ve sosyal uyum konusunda çalışmaktadır. Aldığı uluslararası eğitimlerin ulusallaşamadığını deneyimledikçe kendi atölyelerini ve oyunlarını tasarlamaya başlamıştır. Şu anda uluslararası bir sivil toplum örgütünde eğitim sorumlusu olarak mülteci çocukların örgün eğitime dahil olmasına dair çalışmalarına devam etmektedir.

Oyunun adaletli ve eşitlikçi yapısından yola çıkarak, herkesin herkesle oynayabilmesi adına oyunlaştırmayı sivil toplum alanında yaygınlaştırmaya çalışmaktadır.

 

Cansu Öztürk Hakkında

Konya Ereğli İvriz Anadolu Öğretmen Lisesini bitirdikten sonra lisans eğitimini 2017’de TED Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde tamamladı. Halen bir özel okulun Psikolojik Danışmanı olarak çalışan Öztürk, ebevyen-çocuk ilişkileri üzerine çalışmalar yapmakta ve drama alanında kendini eğitmektedir.


Yeliz Bulgurcu Hakkında

Eğitim alanında Birleşmiş Milletler, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile yürütülen projelerin saha sorumlusu olarak görev aldı. Pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olan Bulgurcu, 2016'dan bu yana mülteci çocuklarla ilgili çalışmalar yürütmektedir.



 

Tarih
2019-05-26 13:30 - 17:30
Konum
Ahmet Piriştina Kültür Merkezi
Şemikler Mahallesi 6274/1 Sokak
Karşıyaka/İzmir, 35560
╲╱