GERİ

YA MERAK ETMESEYDİK?

Mayıs 5, 2019

Saat: 15:00-16:30

İçinde yaşadığımız dünyadaki keşfedilmiş, icat edilmiş her ne varsa, merak edildiği için var. Yaşantımız için temel bir ihtiyaç olsa da merak, olumsuz sonuçları ile anılıyor ve baltalanıyor. Merakı, okullardan başlayarak hayatın her alanında yeşertmek, eğitimin tüm paydaşları için hayati bir ihtiyaç.

Mart - Nisan 2019 aylarında Ankara’da düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen “Merako” uygulaması “Ya Merak Etmeseydik?” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde tanıtıldı. Gözde Uysal, Başak Uçankuş, Büşra Azboy, Sedanur Ünlüoğlu, Kezban Birol, Yalçın Ulusoy’dan oluşan Guruldayan Beyinler Grubu’nun, 4 hafta boyunca “Merakın bireyler için bir temel ihtiyaç olduğu farkındalığını nasıl artırabiliriz?” sorusuna cevap arayarak geliştirdikleri uygulama, öğrencilerinin merakın varoluşu ve gerekliliği üzerine farkındalıklarını artırmak isteyen öğretmenler için yol gösterici niteliğinde. Deneyim Paylaşımı, 5 Mayıs Pazar günü saat 15:00-16:30 arasında, Büşra Azboy’un moderatörlüğünde Ankara Araştırmacı Çocuk Merkezi’nde gerçekleşti.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. 

Büşra Azboy Hakkında:

1992'de Gaziantep'te doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunu. Özel bir ilkokulda Rehber Öğretmen olarak çalışıyor. Hayali sahile vuran deniz kabuklarını denize ulaştırmak.

 

 



 






 

 




 



 

Tarih
2019-05-05 15:00 - 16:30
Konum
Araştırmacı Çocuk Merkezi
Beştepe mah Nergiz sk
Via Flat İş Merkezi 7/2 D:21-22
Ankara, 06560
╲╱