GERİ

MERAK DURAĞINDA İNECEK VAR: KEŞİF İSTASYONU

Şubat - Mart 2019 aylarında İstanbul’da düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında, Züleyha Birinci, Gizem Ok Uluçay, Güney Gözen, Hilal Ünal, Selin Sırma, Nuray Ardıç ve Gökçe Çetin’den oluşan Grup Portakal tarafından geliştirilen “Keşif İstasyonu” uygulaması, 3 Nisan tarihinde katılımcılarla buluştu.

Çocukların yaratıcı düşünme becerilerinin gelişmesi için bilgiyi doğrudan sunmak yerine meraklarının yeşermesini sağlayacak ortamlar yaratarak, onları keşfetmeye yönelten ve merak duygularının sürmesini sağlayan “Keşif İstasyonu” uygulaması Deneyim Paylaşımı etkinliğinde katılımcı öğretmenlerin geri bildirimleri ile birlikte geliştirilmek için sunuldu.

Uygulamaya yakın bir zamanda "Çözüm Merkezi"nden ulaşabileceksiniz!
https://www.ogretmenagi.org/cozum_merkezi

Bu süreçte emek veren, keşfeden ve icat çıkaran Grup Portakal'a ve merak eden herkese teşekkürler!

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. Lütfen başvurmayı unutmayın.

 

Gizem Ok Uluçay Hakkında:

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Ardından Harvard University Graduate School of Education- Differentiating İnstruction: Strategies for Effective Classroom Practice programını ve Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nden yüksek lisans eğitimini tamamladı. Livcon Student Coach Training Programı ile öğrenci koçudur. Halen sınıf öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Tarih
2019-04-03 18:00 - 20:00
Konum
Deniz İş İlkokulu
Barbaros Mahallesi / Alaattin Yavaşça Sokak
No:7/2
Üsküdar/İstanbul, 34662
╲╱