GERİ

DRAMA VE KAPSAYICI EĞİTİM: GÖÇ HİKAYELERİ

Mart 30, 2019

Saat: 13:00-16:00

Nitelikli bir eğitime kavuşmak, her çocuğun hakkı. Ne var ki pek çok çocuk, göç nedeniyle eğitime erişimde zorluklarla karşılaşıyor. Drama yönteminin sınıflara taşınması, herkesi kapsayan bir eğitim ortamı oluşturmak için öğretmenlere yeni bir bakış açısı ve nice olanak sunuyor.

1 Öğretmen 1 Disiplin atölyelerinin yenisi, “Drama ve Kapsayıcı Eğitim: Göç Hikayeleri” bu defa bir öğretmen ve bir drama eğitmenini bir araya getirdik. Atölye, kapsayıcı eğitimin yaygınlaştırılması için drama yönteminden beslenen sınıf içi uygulamaları tanıtıldı. Drama eğitmeni ve akademisyen Tunay Onursal ile Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Mediha Durgut’un yürütücü olduğu atölye, 30 Mart Cumartesi günü saat 13.00 ile 16.00 arasında Denizli Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı’nda yapıldı.

 

Tunay Onursal Hakkında:

İlk, orta ve lise öğrenimini Erzincan’da tamamlayan Onursal, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planması Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları’nda ve ABD’de Güzenl Sanatlar Eğitimi’nde yüksek öğrenimini tamamladı. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi’nde Hizmetiçi seminerler düzenlenmesinde görev alan Onursal, 1997 ile 2000 yılları arasında sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 2000 yılında, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü’ne Öğretim Görevlisi olarak atanan Onursal, halen bu görevi sürdürmektedir.

"Karanlıktan Aydınlığa (2003)", "Sanatın Gücü (2005)", "Güldünya'lar Ölmesin Dünya Gülsün (2017)", "8 Mart / Dünya Bizimle Güzel (2018)", "Bir Fotoğrafın Peşinde Göç Hikayeleri (2018)" drama gösterilerini yöneten ve Çağdaş Drama Derneği Denizli temsilciliğini yürüten Onursal, 25. Bartın Uluslararası Tiyatro Festivali’nde “Yaratıcı Drama Emek Ödülü”ne lâyık görülmüştür.

 

Mediha Durgut Hakkında:

2005 yılında Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olan Durgut, üniversite öğrenimi sırasında pek çok sivil toplum kuruluşunun çalışmalarında gönüllü olarak yer aldı. MEB’de göreve başlaması ile birlikte farklı okullarda görev aldı. Öğrenciye ve öğrencinin hayatına dokunabilmenin önemli olduğunu düşünen Durgut, psikoloji alanında kendini geliştirmeye ve yeni projeler üretmeye odaklandı. 2018’de Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılan Durgut, Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

 

Tarih
2019-03-30 13:00 - 16:00
Konum
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Sümer Mahallesi Mah sk
No:116 Sümer
Denizli, 20020
╲╱