GERİ

MÜZE YOLCUSUNUN ATÖLYESİ: NESNELERİN HİKAYESİ

Mart 16, 2019

Saat: 13:30-16:30

Müzeler, başta çocuklar olmak üzere herkes için ilham veren öğrenme alanları. Peki bu mekanlara yapılan gezilerin çocukların hayal gücünü ve problem çözme becerilerini geliştirmesi için öğretmenler nasıl bir yol izlemeli?

Öğretmenlerin, sınıf gezilerinde uygulayabilecekleri etkinlikleri tasarlamasında yol gösterecek olan “Müze Yolcusunun Atölyesi: Nesnelerin Hikayesi”, özellikle öğrencilerin müze nesneleriyle etkileşiminin nasıl artırılabileceğine odaklanıldı.  Doç. Dr. Yasin Doğan Doğan’ın yürütücü ve Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Hoşeda Ebru Kaynar’ın moderatör olacağı atölyede, müze nesnelerine dayalı etkinlikler tasarlandı. Atölye, 16 Mart Cumartesi günü saat 13.30 ile 16.30 arasında Denizli Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı’nda düzenlenildi.

Yasin Doğan Hakkında

1977 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Doğan, ilk ve ortaöğrenimini Elazığ’da tamamladı.

2003 güz döneminde Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim dalında açılan doktora sınavını kazanarak, doktoraya başladı. 2007 yılında “Sosyal Bilgiler Öğretiminde Tarihsel Yazılı Kanıtların Kullanımı” başlıklı tezini savunarak Doktor unvanına sahip oldu. 2016 yılında Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında Doçent olan Doğan, şu anda Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalında görev yapıyor.

2010-2011 arasında bir yıllığına İngiltere’de okullarda müze eğitimi konusunda post-doktora çalışmaları yürüten Doğan’ın çalıştığı konular arasında, öğretim materyali geliştirme ve ders kitapları yer alıyor. Özellikle birinci elden kaynakların ve tarihsel kanıtların sosyal bilgiler öğretiminde kullanılması üzerine bilimsel dergilerde yayınları yer alıyor. Doğan, arkeoloji eğitimi, müze eğitimi konusunda da uygulamalı araştırmalar yürütüyor.

Hoşeda Ebru Kaynar Hakkında

1999 yılından bu yana öğretmenlik, eğitmenlik gibi eğitimin farklı platformlarında öğrenme yolculuğuna devam ediyor. Farklı sivil toplum kuruluşu deneyimlerinin ve öğrenilenlerin paylaşıldıkça değerli olduğuna inanıyor. Halen bir devlet okulunda idareci olarak görev yapıyor. Bunların yanı sıra Kaynar, Öğretmen Ağı’nın Değişim Elçisi olarak Denizli’de çalışmalarını sürdürüyor ve Öğretmen Akademisi Vakfı’nda kısmi zamanlı eğitmen olarak çalışıyor.

 

Tarih
2019-03-16 13:30 - 16:30
Konum
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Merkezefendi / Sümer Mahalesi / Çal Caddesi
No:116
Denizli Merkez/Denizli, 20175
╲╱