GERİ

SPORUN CİNSİYETİ OLUR MU?

Mart 6, 2019

Saat: 18:00-19:30

Futbol, şüphesiz ki dünyanın en popüler spor dallarından biri. Ne var ki, futbol ve daha pek çok spor dalı yıllar boyu erkeklere mahsus sayıldı. Biliyoruz ki bu kalıpların yıkılması da, sporun herkesi içermesi de mümkün.

6 Mart’ta saat 18.00 ila 19.30 arasında Öğretmen Ağı Mekanı’nda düzenlenen “Sporun Cinsiyeti Olur Mu?” Karşılaşmalar etkinliği, taraftar, oyuncu ve araştırma gözünden sporun arkasındaki toplumsal dinamiklere ışık tuttu. Itır Earhart’ın konuşmacı ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’nden Fulden Ergen’in moderatör olacağı Karşılaşmalar etkinliği, kadınların spordan uzak tutulmasının bugüne yansımalarına odaklanıldı.

 

Itır Erhart Hakkında:

Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Felsefe okudu. Yine Boğaziçi Üniversitesi’nde Felsefe yüksek lisans programını tamamlayan Erhart, aynı yıl Cambridge Üniversitesi’nde Felsefe öğrenimine başladı. M.Phil. derecesini kazandıktan sonra, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden doktora derecesini aldı.

Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya üzerine dersler veren Erhart, Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşusu oluşumu olan Adım Adım’ın kurucuları arasındadır. Bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı 2009 yılında “Fark Yaratanlar” programına konuk olmuş ve 2010 yılında Ten Outstanding Young Persons jüri özel ödülünü almıştır. 2014 yılında ise Ashoka Fellow seçilmiştir.

 

Fulden Ergen Hakkında:

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2012 yılında mezun olan ve aynı okulda Mantık ve Bilim Felsefesi’nde yan dal programını tamamlayan Ergen, bir dönem Almanya Marburg’daki Philipps Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimi gördü. 2013 yılında, 300’e yakın sivil toplum örgütünün Türkiye’de denge ve denetleme sisteminin sağlanması için bir araya geldiği Denge ve Denetleme Ağı’nda Dijital İletişim Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. 2016 yılında İsveç’teki Uppsala Üniversitesi’nde başladığı “Dijital Medya ve Toplum” yüksek lisans programını 2018’de tamamladıktan sonra, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibe İletişim Sorumlusu olarak katıldı.

Tarih
2019-03-06 18:00 - 19:30
Konum
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mah
Doğan Apt 30-C
İstanbul, 34425
╲╱