GERİ

YARATICILIĞINI ÖZGÜR BIRAK

Merakı keşfetmek, yaratıcılığımızı tetiklemek ve anlık yaratıcılık becerilerimizi geliştirmek amacıyla düzenlenen “Yaratıcılığını Özgür Bırak” atölyesi Değişim Elçilerinden Duygunur Şahin Arslan’ın yürütücülüğü ve yine Değişim Elçilerinden Esin Yılmaz’ın moderatörlüğünde Öğretmen Ağı Mekanı'nda gerçekleştirildi.

Bu atölyede, katılımcılarla birlikte yaratıcı tanışma-kaynaşma oyunları, Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olan Destination Imagination'ın "Anlık Yaratıcılık Oyunları" ve sınıfa taşınabilecek çeşitli uygulamalar deneyimlendi.

Öğretmen Ağı’nın Fiziksel Etkileşim Araçları'ndan biri olan Öğretmenden Öğretmene atölye serisi farklı disiplinlerden ve konulardan beslenerek gerçekleşmeye devam edecektir.

Duygunur Şahin Arslan Hakkında:

İstanbul Üniversitesi Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Bölümü’nde lisans, Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Tezini, Yaratıcı Drama ile Yaratıcı Düşünme Öğretimi - Torrance Yaratıcı Düşünme Drama Liderliği konusunda yazdı. Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda 2007’den bu yana “Yaratıcılık Dersi” programını yürütmektedir. “Yaratıcılığını Özgür Bırak, Yaratıcı Drama Yöntemiyle Yaratıcı Düşünme Öğretimi, Gelecek Odaklı Problem Çözme, Üstün Yetenekli Çocuklar” verdiği eğitim ve sunumlar arasındadır.Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olan Destination Imagination ‘da, 2007 yılından bu yana, Ulusal ve ABD’de Tennessee’deki Dünya Finallerinde farklı kategorilerde başarılar elde etmiş, 2013 Dünya Finallerinde “Anlık Yaratıcı Düşünme” kategorisinde Dünya Birinciliği ile Türkiye’ ye dönmüştür.

Esin Yılmaz Hakkında:

1982 yılında Sinop’ta doğdu. 1999 yılında Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi’nden, 2003 yılında da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Sinop’ta başladığı görevine İstanbul’da Büyükçekmece Akademi Koleji’nde devam etmektedir. Halen Yıldız Teknik Üniversitesinde Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında yüksek lisans yapmakta ve AUZEF sistemi ile Sosyal Hizmetler bölümünde okumaktadır. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi’dir ve Eğitimde Kalite İşbirliği Platformu’nda eğitim danışmanıdır. Dezavantajlı bölgeler ve çocuklar için farkındalık yaratmak adına projelerde ve sivil toplum kuruluşlarında yer almaktadır. Tasarım odaklı düşünme, aktif öğrenme ve düşünme becerilerini geliştirme yolları, oyun ile öğrenme, barışçıl ve kapsayıcı eğitim konularında çalışmakta, derinleşmek için öğrenmeye devam etmektedir.

Tarih
2019-03-03 13:00 - 16:30
Konum
Minerva Han
Bereketzade Mahallesi Bankalar Cad
istanbul, 34425
╲╱