GERİ

YARATICILIĞIN KEŞFİNE YOLCULUK

Mart 2, 2019

Saat: 12:00-17:30

Görselleştirme dendiği zaman ne anlıyoruz? Görsel tasarım deyince, aklımıza sadece çizim mi geliyor? Esasında görselleştirme, çizimlerden çok daha fazlası; yaratıcı bir düşünme biçimidir. Kendimizi ifade edişimizi, bulunduğumuz mekanı ve elimizdeki malzemeleri nasıl kullandığımızı, çevremizle kurduğumuz ilişkileri değiştirir ve dönüştürür.

1 Öğretmen 1 Disiplin atölyelerinin yenisi, “Yaratıcılığın Keşfine Yolculuk” kez bir öğretmen ile bir tasarımcıyı bir araya getirdi. Değişim Elçilerinden Berna Aslan ile Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’nden tasarımcı Mina Ada Yancı’nın yürütücü olacağı atölye, öğretmenlerin kendi güçlü alanlarını keşfetmesi ve sınıflarında her gün yaptıklarını dönüştürmesi için yaratıcı bir bakış açısı sundu. Atölye, 2 Mart Cumartesi günü saat 12.00 ile 17.30 arasında, İstanbul’daki Öğretmen Ağı Mekanı’nda düzenlendi.

 

Berna Aslan Hakkında:

2006'dan beri farklı kademelerde İngilizce öğretmeni olarak çalışmaktadır. Dokuz Eylül üniversitesinde aldığı lisans eğitiminin ardından 2017'de Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisansını tamamladı. 2015'te Eğitim Teknolojileri Sertifika Programını tamamladı. Aynı zamanda Microsoft Innovative Educator Expert, Google ve Apple Professional Learner Specialist’tir. Aslan, Eğitim teknolojileri, materyal geliştirme, oyunlaştırma, eğitsel oyun, eleştirel ve yaratıcı düşünme,gelişim odaklı yaklaşım, dönüşümlü düşünme ve problem çözme becerileri üzerine uzmanlaşma çalışmalarına devam etmektedir.

 

Mina Ada Yancı Hakkında:

Bilgi Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde lisans eğitimini tamamladı. ATÖLYE, Arçelik, Zorlu, G&E, TEB, British Council, Sabancı Vakfı, IKSV, IPM gibi çeşitli organizasyonlar için tasarım ve illüstrasyon yaptı. Son çizdiği çocuk kitabı Irmaklar Özgür Akacak, Şubat 2019'da yayınlandı. Yancı, tasarımın tek bir boyutta var olmadığını ve disiplinler arası çalışma ile beslendiğini düşünüyor. 2016 yılında Öğretmen Ağı’na Tasarımcı olarak katılan Yancı, burada öğrenmeye ve paylaşmaya devam ediyor.

 

Tarih
2019-03-02 12:00 - 17:30
Konum
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mah
Doğan Apt 30-C
istanbul, 34425
╲╱