GERİ

MÜZE YOLCUSU KALMASIN

Şubat 23, 2019

Saat: 13:30-15:00

Müzeler, tıpkı sınıflar, okul bahçeleri, spor salonları gibi, çocukların gelişimine katkı sunan birer öğrenme mekanı. Öğrencilerin müzelere duyduğu ilginin artması ise, öğretmenlerin bu mekanları nasıl kullanabileceklerini keşfetmeleri ve müze gezilerini ilham veren bir deneyime dönüştürmeleri ile mümkün.

“Müzelerin ilham veren alanlar olmasını nasıl sağlarız?” sorusuna öğretmence yanıtlar aranarak “Müze Yolcusu Kalmasın” Karşılaşmalar etkinliği, öğretmenlerin müzeleri ders içerikleri ile uyumlu öğrenme mekanları olarak kullanmasına rehberlik edildi. Doç. Dr. Yasin Doğan’ın konuşmacı ve Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Semra İnan ve Özlem Ünal’ın moderatör olduğu etkinlik, müze gezisi düzenlemenin tüm aşamalarına ışık tuttu. Karşılaşmalar etkinliği, 23 Şubat Cumartesi günü saat 13.30 ile 15.00 arasında, Denizli Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda düzenlendi.

 

Yasin Doğan Hakkında:

1977 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Doğan, ilk ve ortaöğrenimini Elazığ’da tamamladı.

2003 güz döneminde Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim dalında açılan doktora sınavını kazanarak, doktoraya başladı. 2007 yılında “Sosyal Bilgiler Öğretiminde Tarihsel Yazılı Kanıtların Kullanımı” başlıklı tezini savunarak Doktor unvanına sahip oldu. 2016 yılında Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında Doçent olan Doğan, şu anda Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalında görev yapıyor.

2010-2011 arasında bir yıllığına İngiltere’de okullarda müze eğitimi konusunda post-doktora çalışmaları yürüten Doğan’ın çalıştığı konular arasında, öğretim materyali geliştirme ve ders kitapları yer alıyor. Özellikle birinci elden kaynakların ve tarihsel kanıtların sosyal bilgiler öğretiminde kullanılması üzerine bilimsel dergilerde yayınları yer alıyor. Doğan, arkeoloji eğitimi, müze eğitimi konusunda da uygulamalı araştırmalar yürütüyor.

 

Semra İnan Hakkında:

Denizli’de bir devlet okulunda sınıf öğretmeni olan İnan, mesleğinin 16. yılında bir yıla yakın okul idareciliğini deneyimledi. UNESCO Türkiye Milli Komitesi tarafından öğrencileriyle yaptığı bir çalışma ile ödüllendirildi. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na Çocuk Hakları ile ilgili bir bildiri ile katıldı. TAÇ Vakfı’nın düzenlediği kompozisyon yarışmasında öğrencilerinin birinci ve dördüncü olmasından dolayı övünç sahibi olan İnan,  son bir yıl içinde mesleği ile ilgili Yaratıcı Problem Çözme, Robotik Kodlama ve Siyaset Okuryazarlık gibi eğitimleri aldı. Akademik başarının yanında; çocukların birey olarak değerli hissettirilmesinin sağlıklı toplumun gereği olduğuna inanıyor.

 

Özlem Ünal Hakkında:

19 yıllık öğrenme yoldaşı olan Ünal, bu alanda öğrencilere fen bilimleri konularında bilimsel düşünmelerine, onlara doğa ve canlı sevgisi aşılamaya, çevre sorunları ve sürdürülebilirlik ile ilgili yaratıcı çözümler bulmaları için farklı bakış açılar geliştirmelerine yardımcı olmaya çalışıyor. Üç yıldır Denizli Öğretmen Ağ'ının başlangıç ekibine gönüllü olarak katkı sağlamaya çalışan Ünal, yine Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Problem Çözme Programı’na Deneyimli Öğretmen olarak katılmaktadır.

 

Tarih
2019-02-23 13:30 - 15:00
Konum
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Merkezefendi / Sümer Mahalesi / Çal Caddesi
No:116
Denizli, 20175
╲╱