GERİ

EĞİTİM KONFERANSLARININ OKULLARA ETKİSİ

Öğrenmeye dair merakı arttırmak için icat çıkarmak, yeni fikirler üretmek, bu fikirleri uygulamak ve uyguladıkça geliştirmek gerekir. Bu deneyimleri paylaşacak alanların varlığı, hem eğitimde geliştirilen iyi örneklerin çoğalmasını, hem de eğitimcilerin merak ettiklerini tartışabilmelerini, birbirlerinden beslenmelerini sağlar.

Öğretmen Ağı’nın yürütücülüğünü üstlenen Eğitim Reformu Girişimi’nin her yıl düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Konferansı deneyimlerinin paylaşıldığı “Eğitim Konferanslarının Okullara Etkisi” Karşılaşmalar etkinliği, Konferans’tan sınıflara uzanan yolda bir köprü kurmayı hedefledi. 16 Şubat’ta saat 14.00 ile 16.00 arasında, Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, Değişim Elçilerinden Türkay Tol, Nuri Gürdil ve Mevlüt Çınar konuşmacı, Barış Dağlı ise moderatör oldu.

Türkay Tol Hakkında

1977’de Mersin’de dünyaya gelen Türkay Tol, Mersin İçel Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Matematik Öğremenliği Bölümü’nden mezun oldu. İlk öğretmenlik tecrübesini, üniversitede okurken Eğitim Gönüllüleri Vakfı İstanbul ve Mersin Şubelerinde sayısal beceri ve satranç eğitimi vererek yaşadı. 2000 yılından itibaren matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır.2005 yılında “Oyun ve Matematik”, 2007 yılında “Davinci ve Cezeri Bilimde Medeniyetler Buluşması”, 2009 yılında “Öğretmen Merkezli Eğitime Karşı Akran Öğretmenler”, 2010 yılında ise “9. Sınıf Öğrencileri için Oryantasyon” projelerini yürüttü. Projeleri aracılığıyla, ulusal ve yerel düzeyde çeşitli konferans ve çalıştaylarda sunumlar, atölyeler gerçekleştirdi.

2005 yılında yapmış olduğu “Oyun ve Matematik” çalışması 2018 yılında Eğitim Reformu Girişimi tarafından “Zamansız İyi Örnekler” olarak seçilen 6 sunumdan biri olmuş ve 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda paylaşılmıştır. Yaratıcı drama eğitimi almış olan Tol için canlandırma, dramatizasyon ve oyun eğitimin olmazsa olmazları arasındadır. Halen Adana Seyhan Gülbahçesi Kız Anadolu Lisesi’nde çalışmakta ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Öğretmenlerimizle 2023 Projesi”nde eğitici olarak görev almaktadır. 2018 yazında Öğretmen Ağı ile tanışan ve öğretmenlik anlayışını “yeni şeyler öğrenmekten ve bunları paylaşmaktan keyif alıyorum” diye özetleyen Tol, Adana’da Öğretmen Ağı’nın bir parçası olarak öğrenmeye ve paylaşmaya devam etmektedir.

Nuri Gürdil Hakkında:

1974 yılı Pozantı doğumlu olan Gürdil, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 2008 yılı başından beri AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı’nca da desteklenen, 2006 yılında Adana Adasokağı Lisesinde  başladığı ve Tepebağ Lisesinde sürdürdüğü "İğne Deliği Fotoğrafı" (Pinhole) tekniğine dayanan bir Gençlik Projesi olan “İğne Deliğinden Sızan Işık” adlı fotoğraf projesini tamamladı. Bu projede elde edilen öğrencilerine ait fotoğraflar Kıbrıs, Adana ve Mersin’den sonra 3 Haziran-31 Ağustos 2008 tarihleri arasında "33 Genç Fotoğrafçıdan İğne Deliği Fotoğrafları” adı ile İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde sergilendi.

Gönül Köprüsü adlı proje çerçevesinde Adana İl MEM Fotoğraf Editörlüğü görevinde bulundu. Adana-Adıyaman-Malatya illerinde proje doğrultusunda fotoğraf çalışmaları yaptı. 2009-2014 yılları arasında Sabancı Üniversitesi ve Eğitim Reformu Girişimi bünyesinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde öğretmen ve öğrencilere yönelik çalışmalarda yer aldı.

2015-2016 eğitim öğretim yılında dana Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde bir edebiyat ve sinema projesi olan “Perdeye Yansıyan Romanlar” projesini tamamladı. 2016 yılında 23. Uluslararası Adana Film Festivali "Adana Konulu Uzun Metraj Senaryo Yarışması"nda “İğne Deliği” Senaryosuyla (Fadim Koçaş ile birlikte) Yaşar Kemal İkincilik ödülünü aldı.

“İğne Deliği Fotoğraf Tekniği” çalışması, 2018 yılında ERG tarafından “Zamansız İyi Örnekler” olarak seçilen 6 sunumdan biri olmuş ve 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda izleyicilerle paylaşılmıştır. Adana Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak çalışan Gürdil, tiyatro, senaryo, kısa film ve belgesel çalışmalarına devam ediyor.

Mevlüt Çınar Hakkında:

Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği ve İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olan Çınar, görevine Adana 75. Yıl Anadolu Lisesi’nde Fizik Öğretmeni olarak devam etmektedir.

Bilimsel ve Sosyal Projeler hazırlama ve yürütme alanlarında çalışmaları bulunan Çınar’ın bir projesi Eğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda yer bulmuş; bir projesi ODTÜ tarafından Ulusal Fizik Eğitimi Kongresi’nde sunulmaya layık görülmüştür.” Fen Bilimlerinde Duyguların Etkin Olarak Kullanılması” çalışması, 2018 yılında ERG tarafından “Zamansız İyi Örnekler” olarak seçilen 6 sunumdan biri olmuş ve 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda paylaşılmıştır.

Türk Kızılayı’nda ‘’lider’’ olarak görev yapmış ve TEMA Vakfı’nda birçok projede bulunmuş olan Çınar, hâlen Tema Vakfı Yüreğir İlçe Sorumlusu olarak görevini sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Ortaöğretim Fizik Programı Güncelleme çalışmalarında, Fizik Sorusu Hazırlama Komisyonlarında ve Ders Kitabı inceleme çalışmalarında bulunmuş olup, Öğretmen Ağı’nda öğrenmeye devam etmektedir.

Barış Dağlı Hakkında

1983 Tarsus doğumlu olan Dağlı, Tarsus Amerikan Koleji ve Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlamıştır. Yükseköğrenimi için 5 sene boyunca İngiltere yaşamış olup, London School of Commerce MBA ve University of Wales Institute, Cardiff Finans Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olmuştur. İngiltere’de sürdürdüğü eğitim hayatı boyunca hizmet dahil çeşitli sektörlerde çalışmış ve bu vesile ile bulunduğu ülkenin kültürel yapısına daha hızlı adapte olmakla beraber, akademi dışında da kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. İngiltere’de bulunduğu son yıllarda ve Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketlerinde eğitim danışmanı olarak çalışmış ve daha sonra Yeditepe Üniversitesi Medya Çalışmaları Doktora Programı’na başlamıştır. Doktora eğitimiyle birlikte Yeditepe Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi gibi kurumlarda öğretim görevlisi olarak çalışan Dağlı, tecrübelerini ve akademik birikimini kurucusu olduğu Praxis Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı çatısı altında danışanlarıyla paylaşarak onlara hayallerini gerçekleştirmelerinde eşlik etmektedir.

 

Tarih
2019-02-16 14:00 - 16:00
Konum
Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi
Seyhan Mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı
No:89
Adana,
╲╱