GERİ

KÜLTÜRLERARASI ÖĞRENME VE BARIŞ

Bir arada barış içinde yaşamanın yolu, farklı kültürlerden ve birbirimizden öğrenmekten geçiyor. Çünkü eğitim ne yalnızca ders kitaplarından ibaret, ne de yalnızca sınıflarla sınırlı. Peki, kültürlerarası öğrenme, küresel yeterlilikler ve farklı eğitim tekniklerinden bir arada yaşamı ve geleceği inşa etmek adına neler öğrenebiliriz?

Değişim programlarının nasıl ön yargılarımızı kırmamıza ve aktif vatandaşlar olmamıza katkı sunduğunu keşfettiğimiz “Kültürlerarası Öğrenme ve Barış” Karşılaşmalar etkinliği, 6 Şubat Çarşamba günü saat 19.00 ile 20.30 arasında, Öğretmen Ağı Mekanı’nda gerçekleşti. AFS Gönüllüleri Derneği’nden İlkay Güven’in konuşmacı ve Rabia Cerf’in moderatör olduğu Karşılaşmalar etkinliği, formal olmayan eğitim tekniklerinin barış içinde bir arada yaşamamıza sunduğu katkıya odaklandı.

 

İlkay Güven Hakkında:

1986’da İstanbul Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun olan Güven, özel sektördeki deneyimlerinden sonra Hakkari, İzmit ve İstanbul’daki özel ve devlet kurumlarında öğretmenlik yaptı. Esatpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde halen fizik öğretmenliğine devam eden Güven, AFS Kültürlerarası Programları’ndan yararlanan iki çocuğu vasıtasıyla tanıştığı AFS Gönüllüleri Derneği’nin merkez yönetim kurulu üyesi ve 6 yıldır gönüllüsüdür.

 

Rabia Cerf Hakkında:

14 Mart 1979’da Adana'da doğan Cerf, ilkokulu bitirdikten sonra eğitimine ara verip, 14 yaşında bir şirkette çalışmaya başladı. Yaklaşık 10 yıl söz konusu şirketin farklı birimlerinde çalışırken bu  arada da ortaokulu ve liseyi yaygın eğitim aracılığı ile bitirerek 2002’de üniversite sınavlarına girdi. 2006’da Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olup, aynı yıl İzmir’de göreve başladı. 7 yıl İzmir'de görev yaptıktan sonra İstanbul'a tayin yoluyla gelip, 1 yıl Ataşehir’deki bir devlet okulunda çalıştıktan sonra Ortaköy Özel Tarkmanças Ermeni Ortaokulu’nda göreve başladı. Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Araştırma Merkezi’nde (SEÇBİR) 3 dönem ayrımcılık çalışmalarına katılan Cerf, Dokuz Eylül Üniversitesi Karşılaştırmalı Tarih alanında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

 

Tarih
2019-02-06 19:00 - 20:30
Konum
Öğretmen Ağı
Hacı Mimi Mah Doğan Apt 30-C Galata
Beyoğlu istanbul
╲╱