GERİ

YPÇ İSTANBUL - ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENME MERAKINI NASIL ARTIRABİLİRİZ?

Merak, öğrenmenin ve düşünme becerisinin arkasındaki gizli güçtür. Her çocuk merakla doğar ve merakla büyür. Çevresinde olup bitenleri merak ederek tanır, tanıyıp öğrendikçe de hem kendisini hem içinde yaşadığı dünyayı anlamlandırır. Peki okullarımız, çocuğun doğasındaki bu merakı ne kadar besler ve öğrenme için bir araca çevirmeyi ne ölçüde başarır?

İstanbul’da gerçekleşen ve 4 haftalık 2 buluşmadan oluşan Yaratıcı Problem Çözme Programı’nda. “Öğrencilerin öğrenme merakını nasıl artırabiliriz?” sorusuna yaratıcı çözümler arandı. Program’da, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını keşfederek yeni bir problem çözme yöntemi öğrenildi. Programa daha önce katılmış ve çeşitli yerlerde uygulamış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Gülnaz Bekar ve Gökhan Atik yürütücü; yine Değişim Elçilerinden Berna Aslan, Cüneyt Çolak, Mine Aksar, Neriman Göktekin ve Züleyha Birinci ise deneyimli öğretmen olarak süreci katıldılar.

Yürütücüler:

Gökhan Atik Hakkında:

10 Şubat 1976'da Erzincan'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi doğduğu yerde, Erzincan’da okudu. Kısa bir süre, yatılı okul deneyimi oldu. Bitlenince, yatılı okul macerası sona erdi. Erzincan depreminden sonra, lisenin son sınıfını Mersin'de okumak zorunda kaldı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinin sınıf öğretmenliği bölümünü bitiren Gökhan Atik, İstanbul ve Mardin’den sonra, tekrar İstanbul’a döndü ve hayatını burada sürdürüyor. Halen, Özel Yeşilköy Ermeni Okulu’nda Türkçe öğretmenliği yapmaktadır.

Gülnaz Bekar Hakkında:

1994-2017 arasında MEB’ de sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Halen Yenilikçi Öğrenme İlkokulu’ nda sınıf öğretmeni olarak çalışıyor. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü' nde okuyor. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Eğitimcisidir. Düşün Taşın Atölyeleri’nin üç üyesinden biridir. Yenilikçi Öğrenme Merkezi Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika Programı’ nı “ İlkokul Öğretmenlerinin Derslerinde İlişkilendirilmiş Oyun Kullanım Becerilerinin Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi: Bir Eylem Araştırması”  adlı çalışmayla tamamladı. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi'nde Yaratıcı Drama Liderliği/ Eğitmenliği Sertifika Programında Eğitmen Eğitimcisi. Müze, kütüphane, sergi vb. mekânlarda P4C ve yaratıcı drama yöntemi ile çocuk ve yetişkinlerle atölyeler yürütüyor.Çağdaş Drama Derneği, ÇYDD, TEMA Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmalarında gönüllü eğitmenlik yapıyor.

Deneyimli Öğretmenler:

Berna Aslan Hakkında:

Berna Aslan 2006 yılından beri farklı kademelerde İngilizce öğretmeni olarak çalışmaktadır ve şu anda ENKA Okulları'nda görev yapmaktadır. Dokuz Eylül üniversitesinde aldığı lisans eğitiminin ardından 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisansını tamamladı. 2015 yılında Eğitim Teknolojileri Sertifika Programını alarak bu alanda daha da yetkinlik kazanmıştır. Aynı zamanda Microsoft Innovative Educator Expert, Google ve Apple Professional Learner Specialist’tir. Eğitim teknolojileri, materyal geliştirme, oyunlaştırma, eğitsel oyun, eleştirel ve yaratıcı düşünme,gelişim odaklı yaklaşım, dönüşümlü düşünme ve problem çözme becerileri üzerine uzmanlaşma çalışmalarına devam etmektedir.

Cüneyt Çolak Hakkında:

1979’da İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenini İstanbul da tamamladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünü, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortaöğretim Felsefe Grubu Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programını tamamladı. 2002 yılından itibaren çeşitli eğitim kurumlarında (English Time, Wall Street, Koç Üniversitesi, Uğur Dershanesi, Özel Büyükçekmece Akademi İlkokulu ve Özel Bahçeşehir Bilfen Anadolu Lisesi)  farklı kademelerde öncelikle kişisel gelişimine sonrasında ise öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlama gayreti içerisinde.

Mine Aksar Hakkında:

1989 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğdu.İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Hatay’da tamamladı.2011 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde lisansını tamamladıktan sonra aynı yıl İstanbul’a atandı.Öğretmenliğinin sekizinci yılında Yeşilköy Ermeni İlkokulu’nda Türkçe Öğretmenliği yapmaktadır.Aynı zamanda Yaratıcı Drama Sertifika Programını tamamladı.Çağdaş Drama Derneği gönüllüsü olarak çeşitli gönüllü çalışmalarda bulunmaktadır.

Neriman Göktekin Hakkında:

1983 yılında Uşak’ta doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Uşak’ta tamamladı. 2001 yılında Isparta Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu.2005 Marmara Üniversitesinden  mezun oldu. 2006 yılında MEB Resim-İş Öğretmenliğine başladı. 2007 yılında Marmara üniversitesinde yüksek lisansını bitirdi.Halen Prof. Dr. Nabi Avcı Anadolu lisesinde çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir. Sınıfında mutlu, öğrencisini seven, heyecanlı bir öğretmendir. Mottosu; “Her zaman her durumda herkesin yapacağı bir sanatsal yaratım bulabilirim.” Öğrenme heyecanı onu anlamlı hissettirir.

Züleyha Birinci Hakkında:

Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminiTürkiye’nin çeşitli yerlerinde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, peyzaj mimarlığını bitirdi. Aynı anabilim dalında yüksek lisans yaptı. Eğitim yönetimi dalında 2. Ylisansımı yaptı. Üsküdar da bir devlet okulunda müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Tarih
2019-02-09 09:00 - 17:00
Konum
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mah
Doğan Apt 30-C
istanbul, 34425
╲╱