GERİ

ZAMANIN RUHUNU DİNLEMEK

Günümüz koşulları, her mesleği olduğu gibi öğretmenliği de etkiledi ve dönüştürdü. Bu değişime ayak uydurmak ise ancak zamanın gereklerine içten bir şekilde kulak vermekle mümkün.

Eğitim Uzmanı ve Profesyonel Koç Mürşide Demirkol yürütücülüğü ve Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Emine Börühan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Zamanın Ruhunu Dinlemek” atölyesinde, öğretmenlerin mesleki tükenmişliklerine, yalnızlık hislerine ve bunun için geliştirilebilecek stratejilere ve işbirliklerine yönelik deneyim paylaşımına zemin oluşturan bir içerik sunuldu.

 

Mürşide Demirkol Hakkında

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim dalında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Pek çok özel okulda Eğitim Uzmanı olarak çalıştı. Demirkol, öğrenme ile öğretmenin sanat ve bilimi, mesleki ve kişisel gelişim, yetişkin eğitimi, eğitici eğitimi, liderlik, takım olmak, yaratıcı düşünme, çözüm odaklı iletişim, proje yönetimi üzerine eğitim veriyor, bireysel ve takım koçluğu yapıyor. Aynı zamanda, konferans, kongre ve sempozyumlara konuşmacı olarak katılıyor. Eğitim kurumları ve şirketlere akademik danışmanlık veriyor; eğitim tasarlama ve planlamanın yanı sıra, yönetici koçluğu yapıyor ve projeler tasarlıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevliliğinin yanında, Öğretmen Akademisi Vakfı ve AÇEV’de gönüllü eğitmenlik, ÇYDD’de mentörlük ve Üniversiteli Kadınlar Derneği’nde gönüllü koçluk yapmaktan mutluluk duyuyor. ‘’Hayallerinize Değer Verin’’ fikrinden yola çıkarak Hayalleri Ayarlama Enstitüsü’nün kuran Demirkol, “Hayat boyu öğrenme” yaşam ilkesinin gereği olarak öğrenciliğe her daim devam ediyor.

Emine Börühan Hakkında

1981 yılında Almanya’da doğan Emina Börühan, Başkent Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. 13 senedir de özel okullarda sınıf öğretmenliği yapıyor. Bunun yanı sıra, ders içeriklerini farklılaştırma gayesiyle yöntemler tasarlamaktadır. Öğretmen Ağı’nda geliştirilen araç ve yöntemleri uygulayan ve paylaşan Değişim Elçilerinden de biri olan Börühan, ağ gelişimini destekleyen çalışmalara katılmaktadır.

Tarih
2018-11-22 18:00 - 19:30
Konum
Öğretmen Ağı
Hacı Mimi Mahallesi Serdar-ı Ekrem cad
No 30-C
İstanbul, 20020
╲╱