GERİ

FARKLI DİSİPLİNLER, BERABER OYUNLAR

Çeşitli disiplinler için tasarlanmış kazanım odaklı oyunları keşfetmek,birlikte yeni oyunlar üretmek ve paylaşmak amacıyla düzenlenen Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Belgin Gökçen’in yürütücü ve yine Değişim Elçilerinden Serkan Emre’nin moderatör olduğu  “Farklı Disiplinler, Beraber Oyunlar” Atölyesi, 15 Aralık’ta Van’da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde düzenlendi. 

Atölyede her branşın faydalanabileceği, farklı ders kazanımları için kullanılabilecek oyunlar paylaşıldı. Oyunların çocukların sosyo-duygusal gelişimine, öğrencilerin derslere aktif katılımına, öğrencilerin okula aidiyetine olan etkileri konuşuldu.

Belgin Gökçen Hakkında:

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başladı. Gökçen, on dokuz yıldır Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmenliğine devam ediyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.

Serkan Emre Hakkında:

1980 yılında Tunceli’de doğan ve ilk ve ortaokulu Tunceli’de okuyan Serkan Emre, Anadolu Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümü Resim İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Emre, Öğretmen Ağı’nın Değişim Elçilerindendir. Van İpekyolu Ağzı Kara Ortaokulu’nda Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni olarak görev yapmaya devam eden Emre, bir yandan da Hayal Gücü Merkezi’nin uygulamalarını gerçekleştirmektedir.

 

Tarih
2018-12-15 10:30 - 13:30
Konum
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi
Cevdet Paşa Mahallesi Esen Sokak
Van, 60200
╲╱