GERİ

FARKLIYIZ,FARKINDAYIZ, BİR ARADAYIZ!

Engeli olan bireylerin eşit  ve adil eğitim hakkı çerçevesinde geliştirilmesi gereken kapsayıcı eğitim yöntemlerine ve materyallerine olan farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen “Farklıyız, Farkındayız, Bir Aradayız!” isimli Karşılaşmalar etkinliği Değişim Elçilerinden Sözer Vurgun’un yürütücülüğünde, Kolaylaştırıcı Ekip’ten Zeynep Hancı’nın moderatörlüğünde ve Zorlu Vakfı’nın desteğiyle Manisa Vestel City’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Atölyede, engellilik bağlamında yardım-odaklı yaklaşım yerine hak-temelli yaklaşımın eşitlik, adalet ve kapsayıcı eğitim adına önem teşkil ettiğinin üzerinde duruldu. Engeli olan veya olmayan tüm bireylerin birbirlerinden farklı olduğu;din, dil, cinsiyet, cinsel yönelim veya engel gözetilmeksizin bireyler üzerinden genellemelere gidilmemesi gerektiği hatırlatıldı. Bireyler birbirlerinden farklılaşsa da ihtiyaçlar gözetilerek adil koşullarda eğitim, sağlık, ulaşım vb. hizmetlerden yararlanma hakları konuşuldu. Buna ithafen, mevcut erişilebilir eğitim materyallerinden örnekler verildi. Bunlar arasından öğrenme ortamında her çocuğun faydalanabileceği dokunsal haritalara ve dokunsal çocuk kitaplarına dikkat çekildi.

Öğretmen Ağı Fiziksel Etkileşim Araçları’ndan biri olan “Karşılaşmalar” etkinliği her ay farklı disiplinlerle, farklı konularda ve farklı şehirlerde gerçekleşmeye devam edecektir.

Tarih
2018-12-14 18:00 - 20:00
╲╱