GERİ

"CAHİL HOCA": BİLMEDEN ÖĞRETMENİN GÜZELLİĞİ

Öğrenmeye dair düşüncelerimizi sınamadan, eğitim ortamlarında yenilik geliştirmek oldukça zor. Yaşam boyu öğrenen, öğretirken gelişen ve değişen öğretmenler kuşkusuz çocukların gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Jacques Ranciere’nin “Cahil Hoca” kitabından yola çıkarak “cahillik” ve “toplumsal eşitsizlik” kavramlarının mercek altına alındığı “Cahil Hoca: Bilmeden Öğretmenin Güzelliği” Karşılaşması, 6 Kasım’da İstanbul Galata’daki Öğretmen Ağı Mekanı’nda. Yazar Nilay Yılmaz’ın konuşmacı ve Öğretmen Ağı Değişim Elçileri'nden Serkan Gülpınar’ın moderatör olduğu Karşılaşma, öğretmenlerin düşünme becerilerini geliştirmesi, okur-yazarlık kültürü kazanma ve kazandırma yolculuğu için ilham veren yeni yöntemler sundu.

 

Nilay Yılmaz Hakkında

1992’de Anadolu Üniversitesi İngiliz Dili ve Öğretimi Bölümü’nden mezun olan Nilay Yılmaz, yüksek lisansını yabancı diller, doktora eğitimini ise Türkçe öğretimi ve çocuk edebiyatı üzerinde yaptı. 24 yıl devlet ve vakıf üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. MEB hizmet içi eğitim programlarında, AB projelerinde, STK’larda, ERG, ÖRAV, çocuklar için felsefe (P4C) vb. eğitim platformlarında okuma kültürü, eleştirel ve yaratıcı düşünme konuları üzerine yapılan çalışmaların yetişkin eğitimlerinde uzman eğiticilik yapan Yılmaz, yaratıcı okuma ve yazma konusunda eğitim almak isteyen kurumlarla ve eğitimcilerle çalışıyor; yaratıcı düşünme becerileri ile ilgili uygulamalı eğitimler ve atölye çalışmaları düzenliyor; eğitim danışmanlığı yapıyor.

Serkan Gülpınar Hakkında

1980 yılında Malatya’da doğdu. 2006’da İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdi.2006’da Mersin’e bağlı bir köyde öğretmenliğe başladı. 2013’ten beri Kartal Şeyh Şamil Ortaokulu’nda çalışıyor.2008’de yazdığı “Düşlerin Fısıltısı” adlı ilk öyküsüyle Ümraniye Belediyesinin açtığı öykü yarışmasında mansiyon kazandı. Günışığı Kitaplığı’nın 11. Eğitimde Edebiyat Seminerleri’ne “Bulutlardan Şiir Çalan Çocuklar” adlı yaratıcı okuma uygulaması ile Çocuk Dünyasına Yolculuklar adlı söyleşiler dizisinin “Kitap ve Çocuk” söyleşisine konuşmacı olarak katıldı.Şu sıralar, İstanbul Edebiyat Evi’nde Aslı Tohumcu’yla beraber “Genç Okurlar Genç Yazarlar” adlı sertifika programının eğitmenliğini yürütüyor.

Tarih
2018-11-06 18:00 - 20:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacı Mimi Mahallesi Serdar-ı Ekrem cad
No 30-C Beyoğlu İstanbul
╲╱