GERİ

BEDEN DİLİM NE ANLATIYOR? ETKİLİ BEN, ETKİLİ ÖĞRETMEN!

Türkiye’de 900.000’in üzerinde öğretmen var. Öğretmenlerin her biri farklı ilgilere, kişisel ve mesleki becerilere ve uzmanlıklara sahip. Tüm bu farklılıklar bir araya geldiğinde öğretmenler birbirinden beslenebilir, geliştirilen iyi örnek uygulamaları paylaşılarak yaygınlaşabilir. Öğretmen Ağı Değişim Elçileri’nden Tûbâ Işık Eroğlu’nun inisiyatif alarak oluşturduğu “Etkili Ben, Etkili Öğretmen! Beden Dilim Ne Anlatıyor?” atölyesi, tam da bu paylaşımı ortamını sağlamak üzere 26 Eylül’de İstanbul’da düzenleniyor.

Öğretmenden Öğretmene Atölye serisinin bir parçası olan bu çalışma, öğrenci ve öğretmen iletişiminde beden dilinin nasıl algılandığına odaklandı. Katılımcıların, bu konuda sebep-sonuç ilişkisi kurarak değerlendirme yapmasını, öğrenci ve öğretmenin kendi bedenini yapmak istedikleri için nasıl kullandığı ile ilgili gözlem ve duygularını ifade etmesini amaçladı.

Atölye yürütücüsü Tûbâ Işık Eroğlu Hakkında:

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler’den mezun olduktan sonra yine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde pedagojik formasyon eğitimini tamamladı. Çalışmaya devam ederken, akademik olarak eğitim hayatına devam etmek hedefiyle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümününden mezun oldu. 2006’dan itibaren sırasıyla hem mesleğinde hem de kişisel gelişiminde önemli dönüm noktaları olan Yaratıcı Drama ve Yoga eğitimlerini tamamlayarak, Yaratıcı Drama Lideri ve Yoga Eğitmeni sertifikalarını almaya hak kazandı. Mesleğindeki ilgi odaklarından biri olan öğretmen eğitimleri alanında gelişmek amacıyla, burslu olarak Mesleki Gelişim Uzmanlığı sertifika programına katıldı. Uzmanlık eğitimlerinin yanı sıra “Öğren, Geliş, Değiş” vizyonuyla eğitim, bilişim teknolojileri ve yaratıcı drama alanlarında çok sayıda ulusal ve uluslararası konferans, kongre, çalıştay ve atölye çalışmalarına katıldı, sunum ve atölyeler düzenledi. Son 20 yıldır kesintisiz olarak özel okullarda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak çalıştı, dernekler ve gönüllülük esaslı platformlar aracılığı ile çocuk ve yetişkinlerle çeşitli alanlarda yaratıcı drama çalışmaları yürüttü, MayaYoga bünyesinde yoga dersleri verdi.

Okul Öncesinden İlköğretime Kuramdan Uygulamaya Drama ve #FarkYaratanEğitim kitaplarının yazarları arasında yer aldı. “İnsan, kalbiyle hissetmeli, aklıyla düşünmeli ve bedeniyle eyleme geçmelidir” düşüncesinden yola çıkarak, özellikle birbirlerinden bağımsız görünen disiplinler arasında bağlantılar kurmak ve bu yönde öğrenme tasarımları yapmak, atölye içerikleri geliştirmek, Eroğlu’nun son yıllarda en büyük ilgi odağı. Her daim, her yaptığı işin başı ve sonu ise aynı: “Yaşa ve Yaşat”

Tarih
2018-09-26 17:00 - 20:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi Mahallesi Serdar-ı Ekrem Cd
No:30/C
Beyoğlu/İstanbul,
╲╱