Küçük Dahiler, Büyük Sorular: Çocuklarla Felsefe Yapmanın Gücü
Mart 24, 2025
Saat: 20:30-22:00
24 Mart Pazartesi günü 20:30-22:00 saatleri arasında Zoom’da online olarak gerçekleşecek “Küçük Dahiler, Büyük Sorular: Çocuklarla Felsefe Yapmanın Gücü” etkinliğine davetlisiniz!
Çocuklarla felsefe yapmak, onların eleştirel düşünme becerilerini geliştiren, empati kurmalarını destekleyen ve derinlemesine sorgulama alışkanlığı kazandıran güçlü bir yöntemdir. Özellikle erken yaşlarda başlayan felsefi sohbetler, çocukların dil gelişimini, sosyal ilişkilerini ve problem çözme yetilerini olumlu yönde etkiler. Peki, sınıf içinde felsefi düşünme ortamı nasıl yaratılır? Çocukların büyük sorularına nasıl rehberlik edebiliriz?
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Senem Ceren Güneş’in moderatörlüğünde, İstiklal Ülker’in konuşmacı olarak yer alacağı bu etkinlikte, erken yaşlarda P4C (Çocuklar İçin Felsefe) uygulamalarına dair sınıf içi örnekleri keşfedeceğiz ve çocuklarla felsefi diyalogları nasıl zenginleştirebileceğimize dair pratik ipuçları paylaşacağız
Her branştan öğretmenin ve çocuklarla felsefe alanına ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu buluşmaya kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.
Senem Ceren Güneş
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Senem Ceren Güneş; ilk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da, lisans eğitimini ise 2010-2014 yılları arasında Girne Amerikan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünde burslu olarak tamamladı. Mesleğine 2014 yılında TED Okulları'nda başladı. Daha sonra İstanbul'da IB PYP (IB Primary Years Program) temelli programda çalışmaya başladı ve IB programına olan ilgisinden hareketle 2020 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans programına başladı. Tez sürecinde MEB Müfredatı ve PYP Uygulayan Okul Öncesi Öğretmenlerinin Fen Öğretimine Yönelik Pedagojik Yetkinliklerinin Karşılaştırılması konusunu çalıştı. 2022 yılında tez savunmasını gerçekleştirdi. Eğitim programlamaya dair pandemi sürecinde özel bir okulun genel müdürlüğüne bağlı olarak dijital ve yüz yüze plan yazma görevini üstlendi. Ayrıca aynı yıllarda fen öğretimine yönelik son 20 yılda yapılmış çalışmaları incelediği kongre bildiri sunumunu Uluslararası Fen Matematik Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimi Kongresi’nde (FMGTEK’21) gerçekleştirdi. Ceren Öğretmen, sorgulama, erken yıllarda bilim eğitimi temelli alanlarda açık alanda fen öğretimi temelinde araştırma yapmayı sürdürmektedir. İstanbul ENKA Okulları'nda okul öncesi öğretmenidir ve 2021 yılından bu yana Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.
İstiklal Ülker
İstiklal Ülker, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Aynı yıl Özel ENKA Anaokulunda öğretmenliğe başladı ve halen görevine aynı okulda devam etmektedir. Okulunda sınıf öğretmenliği ve takım liderliği görevlerini üstlendi. 2018 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Yönetimi yüksek lisansını tamamladı. 2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Çocuklarla Felsefe Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı’nı bitirdi. Uzun yıllar Great Explorations Math and Science (GEMS) programı üzerine çalışıp öğretmenlere GEMS eğitimleri verdi. Aynı zamanda katıldığı çeşitli konferans ve çalıştaylarda iletişim becerileri, sınıf yönetimi ve farklılaştırılmış dersler tasarlama üzerine sunumlar yaptı. 2021 yılında Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Ana Bilim Dalında ikinci yüksek lisansına başlamış ve halen devam etmektedir. Çocuk kitaplarının çocukların psikolojik dayanıklılığına etkisi üzerinde araştırmalar yapmaktadır.