Eğitimde İnsan Hakları: Araçlar ve Deneyimler
Mart 10, 2025
Saat: 20:30-22:00
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi İşbirliğiyle:
10 Mart Pazartesi günü, 20:30-22:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Eğitimde İnsan Hakları: Araçlar ve Deneyimler etkinliğine davetlisiniz!
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Aslan’ın moderatör, Hilal Döner, Ceren Salmanoğlu ve Hatice Kapusuz’un konuşmacı olacağı bu etkinlikte, Uluslararası Af Örgütü’nün insan hakları eğitimi alanında geliştirdiği Feminist Alfabe, İnsan Hakları Kart Oyunu gibi araçları yakından tanıyacak, bu araçları deneyimlemiş Değişim Elçileri’nin geribildirimlerini dinleyeceğiz. Ayrıca, Dilek Kumcu Çocuk Hakları Okulu ve Okullarda ve Öğrenme Ortamlarında İnsan Hakları Eğitimi üzerine yürütülen çalışmaları konuşacağız.
Birlikte öğrenmek, deneyim paylaşımında bulunmak ve insan hakları eğitimi araçlarını keşfetmek için 10 Mart’ta buluşalım!
Yalnızca Değişim Elçilerinin katılımına açık ve ücretsiz olan bu buluşmaya kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.
Burcu Aslan
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Aslan, Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kırklareli’nde bir anadolu lisesinde ingilizce öğretmeni olarak göreve başladı. Yüksek lisansını Eğitim Yönetimi ve Denetimi üzerine tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sosyoloji bölümünü tamamladı. 2010 yılından beri Avrupa Birliği okul ve eğitim projeleri yürütmekte olan Aslan, sürdürülebilir gelişim, çevre-iklim krizi, AB vatandaşlığı, çok kültürlülük, girişimcilik ve ülkeler arası iyi eğitim uygulamaları konularında çalışmalar yapmaktadır. Uluslararası çevre projelerinde çalışmaktadır. Okul-veli-öğrenci işbirlikleri ile okul iklimi ve okul kültürü üzerine çalışmalar yapmaktadır. İnsan hakları ve çocuk hakları ekseninde gençlerle biraradalık deneyimlerini çoğalmaktadır. Çocukluğundan beri müzikle ilgilenen Burcu Aslan çokkültürlülüğün,çok dilliliğin,çok sesliliğin ve çeşitliliğin eğitim ortamlarında var olmasını destekleyen uygulamalarla öğretmenliğe devam etmektedir. “Öteki” nin olmadığı bir eğitim ortamı yaratmak derdiyle, 2021 yılında Mor Sertifika Programı ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile ilgili yaptığı kesişimsel çalışmaların kolektife fayda sağlaması için uğraş vermektedir.
Hatice Kapusuz
Hatice Kapusuz, ODTÜ Uluslararası İlişkiler mezunudur. Akademik olarak yoksulluk, halk kültürü, toplumsal hareketler alanlarında çalışmalar yürüttü. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Öğrenci Yaklaşımları Derneği, AF Örgütü, Gündem Çocuk, Ka.Der Ankara gibi sivil toplum örgütlerine yer aldı. 2010 – 2020 yılları arasında STGM’de; 2014 – 2016 yıllarında TACSO’da, teknik destek, toplumsal cinsiyet eşitliği, ayrımcılık, gönüllü yönetimi, örgütlenme, stratejik planlama gibi alanlarda kapasite güçlendirme faaliyetlerini yürüttü. Haklara Destek programında rehberlik yaptı. 2022'den beri STGM'de Mentor olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda çocuk kitaplarının ve masalların takipçisidir. Feminist Alfabe Seti’ni hazırlayanlardandır ve Evvel Zaman Söylenceleri bloğunun yazarıdır. Dayanışma, bellek, barış konularına ilgilidir. Kah masal yazar, kah dertlenir siyaset yazar. Hep feminist, çokça çocuk kitabı sever, amigurumici bir insan.
Hilal Döner
Hilal Döner, lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi; yüksek lisans derecesini ise ODTÜ, Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programında tamamlamıştır. Eğitimi süresince engellilik ve cinsellik, engelli kadınların flört deneyimleri ve engelli bireylere yönelik tutumlar alanında araştırmalar yürütmüştür. Lisans mezuniyeti sonrasında okul psikolojik danışmanı olarak görev yapmasının ardından, önce Maltepe Üniversitesi ve sonrasında da Engelsiz ODTÜ Birimi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. MEF Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak PDR öğrencilerinin staj süpervizyon çalışmalarına destek sunmuş; Biruni Üniversitesi’nde özel yetenekli çocuklar için duyuşsal eğitim alanında ders vermiştir. 2018-2024 yılları arasında Concern Worldwide, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, Save the Children ve UNICEF gibi kuruluşlarda eğitim alanında çalışmıştır. Hayata Destek Derneği, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’na bağımsız danışman olarak eğitim ve izleme değerlendirme alanında destek sunmuştur. Eğitim programları ve projelerinin yapılandırılması, sosyal duygusal öğrenme programlarının oluşturulması ve uygulanması, öğretmenler ve kolaylaştırıcılar ile öğrenme programları uygulamaları alanında deneyimi bulunmaktadır. 2022-2023 yılları arasında Cenevre Üniversitesi tarafından yürütülen “Acil Durumlarda Eğitim” programını burslu olarak tamamlamıştır. Şu anda Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları Eğitimi Programı Yöneticisi olarak çalışmaktadır.
Ceren Salmanoğlu
Ceren Salmanoğlu, lisans ve yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. 2011-2017 yılları arasında aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı. Toplumsal cinsiyet, siyasal iletişim, ayrımcı söylemler konularında çalışmalar yürütmüştür. 2019 yılından bu yana Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nde İnsan Hakları Eğitim Programı Koordinatörü olarak çalışıyor.