GERİ

Eleştirel Erkeklik Çalışmaları: Şiddetsiz Erkeklik Mümkün mü?

Nisan 8, 2025

Saat: 20:00-21:30

 

SEÇBİR İşbirliğiyle:

se%C3%A7bir.png

 

8 Nisan Salı günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom’da online olarak gerçekleşecek Eleştirel Erkeklik Çalışmaları: Şiddetsiz Erkeklik Mümkün mü? etkinliğine davetlisiniz!

Erkeklik sadece biyolojik bir kimlik midir, yoksa toplumsal olarak mı inşa edilir? Eğitimde, ailede ve gündelik hayatta erkeklik kalıpları nasıl şekillenir ve nasıl dönüşebilir? Murat Göç hocamızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz bu buluşmada, eleştirel erkeklik çalışmaları perspektifiyle erkeklik, otorite, güç ilişkileri, şiddetsiz erkeklik ve eğitimde toplumsal cinsiyet dinamiklerini ele alacağız. Eğitimciler olarak adil ve kapsayıcı bir toplum için erkeklik normlarını nasıl dönüştürebileceğimizi tartışmaya açacağız.

 

SEÇBİR-Öğretmen Ağı Akademi Buluşmaları, akademide yürütülen çalışmaların ve üretilen bilgilerin öğretmenler başta olmak üzere eğitimle ilgilenen herkesle, öğretmenlerdeki deneyimin ise akademiyle paylaşılmasını amaçlamaktadır. Farklı disiplinlerden akademisyenlerin farklı branşlardan eğitimcilerle bir araya gelmesiyle günümüzün sorunlarına disiplinlerarası bir bakış geliştirmeyi de hedeflemektedir. 

 

Çevrimiçi ortamda gerçekleşecek buluşma serisi öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum çalışanları ve gönüllüleri başta olmak üzere eğitimle ilgilenen herkesin katılımına açıktır. Etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

muratg%C3%B6%C3%A7.png

Murat Göç
Murat Göç, doktora derecesini Ege Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nden aldı. Halen TED Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi'ne gönüllü olarak destek veriyor. Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi kurucu üyesi, Masculinities Journal kurucu editörü olan Göç; erkekler ve erkeklikler konulu birçok panelde konuşmacı olarak yer aldı, birçok atölye çalışması düzenledi. Eleştirel erkeklik çalışmaları konusunda kendisini geliştirmeye gayret ediyor.

 

kenan%C3%A7ay%C4%B1r.png

Kenan Çayır

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi, Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) Müdürü ve Öğretmen Ağı İçerik Danışmanı’dır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Kenan Çayır, doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Merkezi’nde ve Almanya’da Georg-Eckert Uluslararası Ders Kitapları Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.  Kapsayıcılık, ayrımcılık, yurttaşlık, insan hakları ve birlikte yaşama gibi konuları eğitim merceğiyle ele alan çalışmalar yürütmekte, bu alanlarda eğitimler tasarlamakta ve eğiticilik yapmaktadır.

 

melisasoran2.png

Melisa Soran

Melisa Soran, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programı’nda yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.

 

Tarih
2025-04-08 20:00 - 21:30
Konum
Çevrimiçi
╲╱