GERİ

Sınıf İçi İletişimde Hikâye Anlatıcılığı Pazar Grubu

Mart 16, 2025

Saat: 11:00-14:00

 

Borusan Kocabıyık Vakfı İşbirliğiyle:

borusankocab%C4%B1y%C4%B1k.png

16 Mart 2025 Pazar günü 11:00-14:00 saatleri arasında Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda Borusan Kocabıyık Vakfı işbirliği ile yüz yüze olarak gerçekleşecek “Sınıf İçi İletişimde Hikâye Anlatıcılığı ” etkinliğine davetlisiniz.

Hikaye anlatıcılığı atölyesinde; sınıf içi iletişimin gelişmesi için hikâye anlatıcılığının temel araçlarını tanıyarak nasıl kullanabileceğimizi öğreneceğiz. Bu araçlar sayesinde, öğrencilerin kendilerini daha özgür ifade etmelerine, dinleme becerilerini geliştirmelerine ve sınıf içinde güçlü bağlar kurmalarına yardımcı olabileceğiz. Hikaye anlatıcılığı, sınıf içinde daha derin bir etkileşim ortamı yaratarak hem öğrencilerin seslerini duyurabilecekleri bir alan açacak hem de öğrenme sürecini daha akıcı ve anlamlı hale getirecek. Roza Erdem’in yürütücü, Kesra Okumuş’un moderatör olarak yer alacağı etkinlikte, hikayelerin dünyasına giden yollara birlikte kapı aralayacağız.  

Sınıf İçi İletişimde Hikaye Anlatıcılığı Cumartesi Grubu 3 hafta boyunca Pazar günleri buluşacaktır. Sınıf İçi İletişimde Hikâye Anlatıcılığı Pazar Grubu ise Pazar günleri buluşacaktır. Pazar günleri sizin için daha uygunsa şuradan pazar grubuna kayıt olabilirsiniz. Etkinlik kapalı grup olarak başlayacak ve devam edecektir.  
 

Etkinlik Takvimi:
📅 16 Mart Pazar, Saat 11:00-14:00
📅 27 Nisan Pazar, Saat 11:00-14:00
📅 25 Mayıs Pazar, Saat 11:00-14:00

 

Her branştan öğretmenin ve İlgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan atölyeye kayıt olmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz. 

 

rozaerdem.png

Roza Erdem

Hikaye Anlatıcısı ve Eğitmen Olan Roza Erdem, oyunculuk eğitiminin ve profesyonel oyuncu olarak çalıştığı on beş yılın ardından Seiba Anlatıcının Yolu Uluslararası Sertifika Programı’nın ilk mezunlarından biri oldu ve anlatıcılığa ve eğitmenliğe başladı. Bireyin hikâyesinde insanlığın hikâyesinin anlatıldığına duyduğu inanç ve kişisel hikâyelerin toplumsal dönüşüme hizmet edebileceği fikri, onu “Otobiyografik Anlatı” alanında çalışmaya yönlendirdi. 2019 yılında Senem Donatan Mohan’ın koçluğunda çalıştığı “Evvel Zamanla Tanışmak” isimli otobiyografik hikâyesini anlatmaya başladı. Aynı yıl Stella Kassimati ve Sue Holingsworth tarafından Girit’te düzenlenen üç haftalık “Yoğunlaştırılmış Otobiyografik Hikâye Anlatımı” atölyesine katıldı. Bu çalışmalarda edindiği deneyimi, tasarladığı Anlatılmayı Bekleyen Hikâyeler Otobiyografik Anlatı Atölyesi’nde paylaşmaya başladı. Atölye ile aynı adı taşıyan podcast kanalını kurarak katılımcıların anlattıkları hikâyelerin ulaşılabilir olmasını sağladı. Masalların ve hikâyelerin insan hayatında yaratabileceği etkinin gücüne duyduğu inanç, kendini ve insanı tanımaya duyduğu merakla 2018-2020 yılları arasında Varoluşçu Akademi’de “Temel Varoluşçu Analiz Eğitimi” aldı. Halen, 2021 Şubat ayında başladığı, The European Graduate School ve TAE Barcelona işbirliği ile yürütülen “Ruh Sağlığı, Eğitim ve Sosyal Değişim için Sanat Terapisi Programı”nda eğitim görmektedir. Otobiyografik anlatı ve anlatı alanında verdiği bire bir koçluklar ve grup atölyeleri yanı sıra çocuklara ve yetişkinlere masallar anlatmaya ve atölye çalışmaları yürütmeye hem Seiba bünyesinde hem de bireysel olarak devam etmektedir. Gülmeyi, oyun oynamayı, sevmeyi ve dikkatle dinlemeyi sever.

 

kesraokumu%C5%9F.png

Kesra Okumuş

Eğitmen ve Kolaylaştırıcı olan Kesra Okumuş, 2013 yılından beri sınıf öğretmenliği yapıyor. Kendini bildi bileli merak duygusu rehberlik etti ona. Çocuklarla kurduğu ilişki ile öğrenmenin çok taraflı bir şey olduğunu deneyimledi. Çocuk hakları, insan hakları, toplumsal cinsiyet ve ayrımcılık gibi meselelere duyduğu ilgi ve merak nedeniyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku üzerine yüksek lisans yaptı. Yine çocuklarla keşfettiği felsefeye duyduğu merakla felsefe bölümünü okumaktadır. Çocuklar için felsefe, yaratıcı drama, şiddetsiz iletişim, travma bilinçli kolaylaştırıcılık, yaratıcı yazma, hikaye anlatıcılığı, dans ve hareket üzerine çalışmalarını sürdürüyor. 6 Şubat depremleri ile Hatay’a taşındı ve şimdilerde sivil alanda gençlerle ve sahada çalışanlarla ilgili çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Oyun oynamayı, dans etmeyi, gülmeyi, doğa yürüyüşlerini ve kamp yapmayı sever.  

 

Tarih
2025-03-16 11:00 - 14:00
Konum
Öğretmen Dayanışma Alanı
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay
╲╱