GERİ

Öğretmenin Okuma Yolculuğu: Okuma Kültürü Üzerine Deneyim Paylaşımı

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Şubat 13, 2025

Saat: 20:30-22:00

 

13 Şubat Perşembe günü, 20:30-22:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek Öğretmenin Okuma Yolculuğu: Okuma Kültürü Üzerine Deneyim Paylaşımı etkinliğine davetlisiniz! 

Bir okuma kültürü geliştirmek, düşünme ve analiz etme yeteneklerini artırır, hayal gücünü besler ve kendimizi, çevremizi daha iyi anlamamızın ve empati göstermemizin kapılarını açar. Hayata hem daha yaratıcı hem de daha eleştirel bir bakış açısıyla bakmamızı kolaylaştırır. Öğretmenin okuma yolculuğunda kendi okuma kültürünü geliştirmesi tam da bu yüzden önemli. Okuyan, bunu hayatının bir parçası yapan eğitimciler hem zengin bir bilgi, deneyim birikimine sahip olur hem de bu kültürü okullarına taşıyan kişi olur. 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zeynel Özbalçık’ın moderatör, Asya Çağlar ve Dilek Yılmaz’ın ise konuşmacı olarak yer aldığı bu etkinlikte, okuma kültürü geliştirme sürecine ve bunu eğitim ortamlarına nasıl taşıyacağımıza odaklanacağız. Okumanın hayatımızı nasıl değiştirdiğine birlikte bakacak, çocukların kitaplarla ilişkisini güçlendirmek üzerine konuşacak ve kişisel okuma yolculuğumuza çıkacağız. 

Kitapları hayatının bir parçası gören herkesle 13 Şubat’ta buluşalım!

Konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz. 

 

asya%C3%A7a%C4%9Flar.png

Asya Çağlar

Asya Çağlar, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Akbank Yayınları’nın 1990’ların sonu, 2000’li yılların başında yayımladığı prestij kitaplarının editörlüğünü üstlendi. The Walt Disney Türkiye, Umut Sanat Filmcilik ve İnkılâp Kitabevi’nde çeşitli görevlerle geçen 12 yıllık kurumsal iş yaşamının ardından çocuk ve gençlik kitapları yayınlamak üzere Mart 2006’da Kelime Yayınları’nı kurdu. 2014 ve 2015 yıllarında iki farklı özel okulda Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Konferansı düzenledi. Medya okuryazarlığı, okuma kültürü, çocuk kitapları yayıncılığı ve editörlüğü konularındaki çalıştay, sempozyum ve konferanslarda konuşmacı olarak yer aldı. Okuma kültürü farkındalığı yaratmak için farklı alanlardaki şirketlerde atölye ve sunumlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bir süre Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) yönetim kurulu üyeliğini ve başkanlığını da yapan Asya Çağlar, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Profesyonel İş Kadınları Derneği ve Boğaziçili İş insanları Derneği üyesi olup halen Kelime Yayınları’nda yayın yönetmenliği görevini yürütmektedir.

 

dileky%C4%B1lmaz2.png

Dilek Yılmaz

Dilek Yılmaz, İstanbul’da doğdu. Zeynep ve Öykü isimli iki kız çocuğu vardır. Fatih Kız Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Reklamcılık ve Piyasa Araştırmaları Bölümünü bitirdi. Çocukluğunda çizgi roman ve Jules Verne okuyarak başlayan kitap sevdasını bir kitap kulübü kurarak yetişkinliğinde de sürdürdü. Nalan Barbarasoğlu’ndan öykü yazarlığı eğitimi aldıktan sonra Kiltablet Öykü Fanzin’de yetişkinler için öyküler yazmaya başladı. Fanzinin yayın kurulunda görev aldı. “AŞKLAR, EVLER, GÖÇLER Heybeliada Öyküleri” ile “İSTANBUL AYAKLAR ALTINDA” öykü derlemelerinde hikâyeleri yayımlandı. Nevzat Süer Sezgin’den Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı eğitimi aldı. Eksi 18 Edebiyat Topluluğu’na katıldı. Kıpırtı Çocuk Dergisi’nin fikir annesidir. Dergide yayın kurulunda halen aktif olarak görev yapıyor ve içerik üretiyor. P4C (Çocuklarla Felsefe) Eğitimini uzmanlık seviyesinde tamamladı. TEGV ve AÇEV gönüllüsü. Farklı yaş gruplarındaki çocuklara okuma alışkanlığının gelişmesi için etkinlikler düzenliyor. İstanbul’da eşi, küçük kızı ve kedisi Maya ile birlikte yaşıyor.

 

zeynelhoca.png

Zeynel Özbalçık

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zeynel Özbalçık, 1963 Tokat doğumlu, eğitimin dönüştürücü etkisiyle daha güzel bir dünya için çaba gösteren bir sınıf öğretmenidir. Çocuk edebiyatı ile ilgilenmekte, Edebiyat Haber’de kitap incelemeleri ve öyküler yazmaktadır. “Kil -Tablet”, “Panzehir”, “Teneffüshane” ve “Papirüs” dergilerinde öyküleri yayımlanmıştır. Geçtiğimiz yıllar içinde birçok sunum, proje ve atölyede yer aldı. Değişim Elçileri topluluğundaki bir grup arkadaşı ile “İğne Deliğinden Dünya” ve “Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar” kitaplarını yayımlandı. Halen Maltepe Bağlarbaşı İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

Tarih
2025-02-13 20:30 - 22:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱