Süreçsel Drama ve Etkili İletişim: Sanatın Gücüyle Duygusal Bağlar Kurmak
Aralık 15, 2024
Saat: 13:00-17:00
Yapboz-Dünya İşbirliğiyle:
15 Aralık Pazar günü 13.00-17.00 saatleri arasında Eskişehir, YapBoz Dünya’da yüz yüze olarak gerçekleşecek “Süreçsel Drama ve Etkili İletişim: Sanatın Gücüyle Duygusal Bağlar Kurmak” etkinliğine davetlisiniz!
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Karabıyık’ın moderatör, Öğretim Üyesi Gökhan Karaosmanoğlu’nun yürütücü olacağı bu süreçsel drama atölyesi, katılımcıların etkili iletişim yollarını keşfetmelerini ve duygularının iletişim üzerindeki etkisini anlamalarını amaçlamaktadır. "Duygular, iletişim sürecini nasıl şekillendirir?”, “İletişimde duyguların rolü nedir?" soruları temelinde tasarlanan atölye, katılımcılara ve kolaylaştırıcıya kolektif bir şekilde, adım adım bir hikâye oluşturma fırsatı sunacaktır. Katılımcıları, rol oynama, doğaçlama ve diğer drama stratejilerinin kullanıldığı, iletişim ve duyguların derinlemesine incelendiği bir atölye süreci beklemektedir. Atölye sonrasında atölye değerlendirilecek ve drama üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirilecektir.
Sanatın gücünü kullanarak bağ kurmak ve iletişim ile duygular arasındaki ilişki üzerine düşünmek için 15 Aralık’ta buluşalım.
Her branş ve kademeden öğretmenin, eğitim fakültesi öğrencilerinin ve isteyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonu tıklayabilirsiniz
Ceren Karabıyık
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Karabıyık, 2015 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü PDR Anabilim Dalından mezun olmuştur. Farklı kademelerde psikolojik danışman olarak görev yapmıştır. Şu an Eskişehir’de bir lisede görev yapmaktadır. Öğretmen Ağı ile 2019 yılında tanışmıştır. Yaratıcı drama, masal anlatıcılığı ve çocuk oyunları en keyif aldığı alanlardır.
Gökhan Karaosmanoğlu
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nden 2004 yılında mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Anabilim Dalı Yaratıcı Drama Programı’nda 2015 yılında yüksek lisansını, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Yetişkinlerle, öğretmenlerle ve lise öğrencileriyle drama çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışma alanları arasında süreçsel drama, yaratıcı drama, tiyatro, forum tiyatro, siber zorbalık, müzede drama, çevrimiçi drama çalışmaları, mültecilerle drama çalışmaları bulunmaktadır. Halen Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
İstiklal Mahallesi, Yalaman Sokak, No: 35/A
Odunpazarı, Eskişehir