Deneyim Paylaşımı: Öğrenme Ortamlarında Öğretmenlerin İyi Olma Hâlini Nasıl Mümkün Kılabiliriz?
Aralık 7, 2024
Saat: 13:30-16:00
Öğretmen Ağı’nın kuruluş sürecinden bugüne rehberlik eden, Yaratıcı Problem Çözme (YPÇ) Programı’nda, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere bir araya gelen öğretmenler Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanarak ve gruplar hâlinde belirlenen bir probleme yönelik çözüm üretiyorlar. Bugüne dek Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında 707 öğretmen, 16 farklı temada 139 yaratıcı çözüm üretti. Bu çözümler, Çözüm Merkezi’nde 6000’den fazla kez indirildi.
2024 Ekim - Aralık ayları arasında gerçekleştirilen ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Büşra Gürtürk’ün yürütücü; Değişim Elçileri Banu Yücetaş, Besime Büşra Karakoyun, Savaş Keskin ve Türkay Tol’un Deneyimli Öğretmen olarak yer aldığı Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılan öğretmenler, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını takip ederek öğrenme ortamlarında öğretmenlerin iyi olma hâlini mümkün kılmaya yönelik 4 farklı yaratıcı çözüm üretti.
Yaratıcı çözümlerin paylaşılacağı ve katılan herkesin geribildirimleriyle iyileştireceği “Öğrenme Ortamlarında Öğretmenlerin İyi Olma Hâlini Nasıl Mümkün Kılabiliriz?” başlıklı Deneyim Paylaşımı, 7 Aralık Cumartesi günü, 13.30 - 16.00 saatleri arasında, Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda gerçekleşecek. Etkinliğin moderasyonunu Değişim Elçilerinden Büşra Gürtürk ve Kolaylaştırıcı Ekip’ten Zeynep Alay üstlenecek.
Etkinlikte Program’ı tamamlayan ve yaratıcı çözümlerini paylaşan deneyimli ve katılımcı öğretmenlere sertifikaları verilecek; ardından katılan herkesin görüşlerini paylaşıp tanışabileceği bir sosyalleşme ile sonlanacak.
*Etkinliğin akışı aşağıda yer almaktadır.
- Karşılama
- YPÇ Süreç ve Yaşananlar
- Sunumlar
- Sertifika Töreni
- Müzik Dinletisi
- Sosyalleşme
Yaratıcı çözümlere ilgi duyan herkese açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli
Büşra Gürtürk
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Büşra Gürtürk Marmara Üniversitesi’nde okudu. Yeni dünyanın problemleriyle uğraşma sürecinde tanıştığı “Tasarım Odaklı Düşünme” metodolojisinde yürütücü olarak atölyeler gerçekleştiriyor. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve birbirinden beslenen öğretmen topluluklarında yer alıyor. Understanding by Design ile bireylerin öğrenme deneyimlerini inşa etmelerine destek oluyor. P4C eğitmenlik sürecini benimsediği yaklaşımlardaki besleyici rolünü önemseyerek tamamladı. Okul paydaşlığına sınıf öğretmeni olarak devam ediyor.
Zeynep Alay
2015 senesinde İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı. Üniversite yıllarında çocuk hakları ve toplumsal cinsiyetle ilgili çalışmalara odaklandı. Öğretmenlik yaptığı yıllarda bulunduğu eğitim ortamlarında bu konularla ilgili çalışmalar yürüttü. Nitelikli eğitim için çocuklar, öğretmenler ve eğitimin diğer paydaşlarıyla dayanıştı. 2023'te dahil olduğu Öğretmen Ağı'nda Proje Sorumlusu olarak yer alıyor.
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay