Öğretmenin Okuma Yolculuğu: Okuma Kültürü Üzerine Deneyim Paylaşımı
Kasım 26, 2024
Saat: 20:30-22:00
26 Kasım Salı günü, 20:30-22:00 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Öğretmenin Okuma Yolculuğu: Okuma Kültürü Üzerine Deneyim Paylaşımı” etkinliğine davetlisiniz!
Bir okuma kültürü geliştirmek, düşünme ve analiz etme yeteneklerini artırır, hayal gücünü besler ve kendimizi, çevremizi daha iyi anlamamızın ve empati göstermemizin kapılarını açar. Hayata hem daha yaratıcı hem de daha eleştirel bir bakış açısıyla bakmamızı kolaylaştırır. Öğretmenin okuma yolculuğunda kendi okuma kültürünü geliştirmesi tam da bu yüzden önemli. Okuyan, bunu hayatının bir parçası yapan eğitimciler hem zengin bir bilgi, deneyim birikimine sahip olur hem de bu kültürü okullarına taşıyan kişi olur.
Yazı Eğitmeni ve Yazar Danışmanı Füsun Çetinel ve Yayın Yönetmeni ve Yazar Burcu Aktaş’ın konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zeynel Özbalçık’ın da moderatör olarak yer aldığı bu etkinlikte, okuma kültürü geliştirme sürecine ve bunu eğitim ortamlarına nasıl taşıyacağımıza odaklanacağız. Okumanın hayatımızı nasıl değiştirdiğine birlikte bakacak, çocukların kitaplarla ilişkisini güçlendirmek üzerine konuşacak ve kişisel okuma yolculuğumuza çıkacağız.
Kitapları hayatının bir parçası gören herkesle 26 Kasım’da buluşalım!
Konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz.
Burcu Aktaş
Burcu Aktaş, İstanbul Üniversitesi’nde Antropoloji eğitimi aldı. Uzun yıllar Radikal Gazetesi’nde çalıştı ve Radikal Kitap’ın editörlüğünü yaptı. “Çarpık Ev”, “Durmayalım Düşeriz”, “İstasyonda Vals” ve “Vahşi Şeyler” adlı çocuk romanlarıyla çok sevildi. Aynı zamanda, Selim İleri’nin iç dünyasını anlattığı “Düşüşten Sonra” adında bir anlatı kitabı vardır. Şimdilerde, edebiyat yazılarına Gazete Duvar’daki köşesinde devam ediyor. Bununla birlikte, Çınar Yayınları’nda yayın yönetmenliği yapıyor.
Füsun Çetinel
İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’nden sonra, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü tamamladı. Öğretmenliğin yanı sıra İngiltere’de dil okullarında görev yaptı. Yazı eğitmeni ve yazar danışmanı olarak çalışan Çetinel, çocuk ve gençlere hikâye atölyeleri düzenliyor, yurtdışında çeşitli gençlik kamplarındaki sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyor. Ayasofya’nın gizemlerine tanık olan bir çocuğun öyküsünü anlattığı Ayasofya Konuştu (2015) adlı ilk çocuk romanının ardından, Almanya’dan Güney Ege kıyılarına, Antik Çağ’ın kaya mezarlarıyla ünlü Kaş’a uzanan Sırlar Yolu’nu (2016) yazdı. Çiko’nun Seçimi (2018) adlı çocuk romanında hayvan sevgisine odaklanan Çetinel, Küçük Pis Yeşil Böcek’ te (2019) köyden gelen bir çocuğun gözünden büyük kenti resmetti. Gençlere de seslenen yazarın Duvarda 3 Hafta (2017) adlı gençlik romanını, Olmayan Şeyler (2021) adlı öyküleri izledi. Küçüklere ilk resimli kitabı Kraliçe’nin Maceraları – Neşeli 3 Öykü’nün (2022) ardından, Son Bahçe (2024) adlı çocuk romanında çevresi hızla betonlaşan bir bahçeyi korumaya çalışan çocukları anlattı. Çetinel kitapları, yürümeyi, bisiklete binmeyi, yolculukları, trenleri, bit pazarlarını, oyuncakları ve koleksiyon yapmayı seviyor. Ev müzesinde farklı ülkelerdeki antikacı dükkanlarından, bit pazarlarından topladığı geniş bir oyuncak koleksiyonu var.
Zeynel Özbalçık
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zeynel Özbalçık, 1963 Tokat doğumlu, eğitimin dönüştürücü etkisiyle daha güzel bir dünya için çaba gösteren bir sınıf öğretmenidir. Çocuk edebiyatı ile ilgilenmekte, Edebiyat Haber’de kitap incelemeleri ve öyküler yazmaktadır. “Kil -Tablet”, “Panzehir”, “Teneffüshane” ve “Papirüs” dergilerinde öyküleri yayımlanmıştır. Geçtiğimiz yıllar içinde birçok sunum, proje ve atölyede yer aldı. Değişim Elçileri topluluğundaki bir grup arkadaşı ile “İğne Deliğinden Dünya” ve “Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar” kitaplarını yayımlandı. Halen Maltepe Bağlarbaşı İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.