Eğitmenlerle Felsefe Oturumları: Eleştirel Pedagoji Üzerine
Kasım 3, 2024
Saat: 13:00-16:00
3 Kasım Pazar günü saat 13:00’te “Eğitmenlerle Felsefe Oturumları: Eleştirel Pedagoji Üzerine” atölyesi için Eskişehir,Kocakır Terapi Ormanı’nda buluşalım!
Topluluklarla felsefe yapmak, bir konu üzerine derinlemesine düşünmemize, farklı fikirleri ve bakış açılarını görmemize ve gördüğümüz, okuduğumuz, duyduğumuz her şeye eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşmamıza olanak sağlar. 1970’li yıllarda Filozof Matthew Lipman tarafından geliştirilen yöntem olan P4C, yani "Philosophy for Children" (Çocuklar için Felsefe), eleştirel düşünme pratiğini, empati gelişimini, iletişim ve problem çözme becerisini geliştirdiği için, eğitimde oldukça yaygın kullanılan bir yöntem. Hatta bu yöntem, artık sadece çocuklar özelinde değil, yetişkin topluluklarla çalışırken de kullandığımız araçlardan biri haline geldi.
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Kübra Temir’in yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yasemin Çubukçu’nun da moderatör olarak yer aldığı bu atölyede, eleştirel pedagoji üzerine bir felsefi tartışma yürüteceğiz. Bu tartışmayı da Paulo Freire’in “Ezilenlerin Pedagojisi” kitabından bir parça bağlamında gerçekleştireceğiz. Yaratıcı düşünme süreçlerimizi canlandıracak ve eğitmenler olarak eğitim üzerine yeniden düşüneceğiz.
Atölyenin akışını aşağıda bulabiliriz.
Doğanın içinde eleştirel pedagoji üzerine düşünmek ve kendiyle, meslektaşlarıyla ve eğitimle bağını güçlendirmek isteyen herkesle 3 Kasım’da buluşalım.
Küçük bir not: Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarın'daki “Karaca Peysaj” konumuna geldiğinizde hemen yanında Kocakır Terapi Ormanı tabelası bulunuyor. Tabeladan içeriye girdikten 100 metre sonra açık otoparka ulaşacaksınız. Buluşma noktası burası olacaktır.
Açık havayı göz önünde bulundurularak kalın giyinebilir ve kendi termoslarınızı getirebilirsiniz. Bununla birlikte yanınızda felsefi sohbet sırasında oturmak için bir oturma matı, polar gibi eşyalar bulundurabilirsiniz.
Her branştan ve kademeden öğretmenin, eğitim fakültesi öğrencilerin ve konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe kayıt olmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabilirsiniz.
Kübra Temir
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Kübra Temir Uludağ Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programını tamamladıktan sonra çeşitli özel eğitim ve okul öncesi kurumlarında çalıştı. Yaklaşık üç senedir de Waldorf Erken Çocukluk Eğitmen eğitimine devam ediyor. Çocuklarla ve Topluluklarla felsefe (P4C) 2. Seviye eğitmen eğitimini tamamladı. Halen Eskişehir’de oyun gruplarına rehberlik ediyor ve bireysel atölyeler düzenliyor.
Yasemin Çubukçu
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yasemin Çubukçu 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansına Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünde devam etti ve Dumlupınar Üniversitesi’nde tamamladığı Pedagojik Formasyon eğitiminden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik Kursuna katılarak çeşitli özel kurumlarda Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen olarak çalışmaya başladı. 13 senedir çeşitli özel kurumlarda PDR Uzmanı olarak görev yapıyor. Çocuklar ve şiddetsiz iletişim, P4C(Çocuklar ve Felsefe), çocuklar ve akran arabuluculuk konuları ile yakından ilgilenmektedir. İlkokul düzeyinde çatışma çözümü ve akran arabuluculuk programı uygulamaları yapmaktadır. Pek çok seminerde bu konu ile öğretmenlere yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirmiştir.
Büyükdere, Gençlik Bulvari No:87, 26040
Odunpazarı/Eskişehir