GERİ

Çocukların İyi Olma Halini Destekleyen Doğa Etkinlikleri

Ekim 24, 2024

Saat: 19:30-21:00

 

Roots & Shoots İşbirliğiyle:

RS%20logo-01%20copy.png

24 Ekim’de doğa ve doğada iyi olma hali temasıyla Zoom’da buluşuyoruz!

Son zamanlarda yaşadığımız pandemi, deprem gibi deneyimler hepimize bir şeyi yeniden hatırlattı: Doğanın bizleri iyileştiren gücünü. Roots & Shoots Türkiye ekibi, bu bağlamda doğanın iyileştirici gücüne ve toplumsal krizler içinde birlikte bir şeyler yapabilecek olmamıza dair duyduğu inançla harekete geçti ve “Çocukların İyi Olma Halini Destekleyen Doğa Etkinlikleri” rehberini hazırladı. Bu rehber, hem çocukların ve gençlerin iyi olma hallerini doğada gerçekleştirilen etkinliklerle desteklemeyi hem de onların doğayla bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor. 

Roots & Shoots Türkiye ekibinden Aslıhan Niksarlı’nın konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Erdinç Erdem Bakkal’ın da moderatör olarak yer alacağı etkinlikte, Roots & Shoots Türkiye’yi ve hazırladığı rehberi tanıyacak, rehberdeki etkinliklerin öğrencinin iyi olma halini nasıl desteklediklerini konuşacağız. Aynı zamanda, bu etkinlikleri uygulayan ya da uygulayacak olan öğretmenlerin deneyimlerine dair bir deneyim paylaşımı yürüteceğiz. “Öğretmenler bu süreci nasıl yürütebilir? Doğa etkinlikleri öğretmenin iyi olma haline nasıl bir katkı sunuyor veya nasıl katkı sunabilir?” sorularına da birlikte cevaplar arayacağız. İyi olma halimizi desteklemek için doğada neler yapabileceğine bakmak ve bu etkinlikleri sınıflarına taşımak isteyen tüm öğretmenlerle 24 Ekim’de görüşelim!

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

asl%C4%B1hanniksarl%C4%B1.png

Aslıhan Niksarlı

Roots & Shoots Türkiye ekibinde yer alan Aslıhan Niksarlı, çocuk ve gençlerin doğayla buluşmalarına alan açmak, pozitif değişim yaratmak isteyen bireyleri desteklemek ve süreçlere anlamlı katılımlarını teşvik etmek için çalışıyor. Geçtiğimiz ay Roots & Shoots Global Komitesi Eş Başkanı seçilen Aslıhan, müzik ve ritmin şempanzeler ile çocukların sosyal davranışları üzerindeki etkilerini araştırdığı antropoloji doktorasına devam ediyor. Yaşama tüm çeşitliliğiyle ev sahipliği yapan bir gezegen için çalışan Aslıhan, 5 köpek, 6 kaplumbağa ve 5 kediyle hayatını paylaşıyor.

 

Erdin%C3%A7%20Erdem%20Bakkal.png

Erdinç Erdem Bakkal

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Erdinç Erdem Bakkal, 1992 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Tekirdağ Çorlu'da, liseyi Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, üniversite eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Şırnak'ta öğretmenlik yaptıktan sonra döndüğü Tekirdağ Kapaklı'da öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. 2022 yılından bu yana Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olmanın yanında astronomi, bilim anlatıcılığı ve doğa eğitimi alanında çalışmalar yapmaktadır.

 

Tarih
2024-10-24 19:30 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱