GERİ

SinemAğ Topluluğu İlk Buluşma

 Bu etkinlik için kayıtlar kapanmış

Ekim 16, 2024

Saat: 20:00-21:00

 

16 Ekim 2024Çarşamba günü 20:00-21:00 saatleri arasında SinemAğ Topluluğunun ilk buluşmasına davetlisiniz! 

Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Enver Rüzgar ve Yıldız Baş ile sinema üzerine konuşacağımız bir yolculuğa hazır mıyız? 


 Film izlemeyi kim sevmez ki! Sinema, bize sadece keyifli vakit geçirme imkanı sunan bir sanattan daha fazlası değil mi? Bizce öyle. Film izlemek, kurgusal bir hikayenin parçası olduğumuz o dakikalarda stresimizi azaltır, bize farklı bakış açıları sunar, empati duygumuzu güçlendirir, bizi yeni dünyalarla ve insanlarla tanıştırır. Sinema hem sosyal hem de kişisel iyi oluşumuzu destekler. Biliyoruz, bir film izlemeye zaman ayırmak son günlerde çok kolay olmuyor. O yüzden gelin, birlikte izleyelim ve izlediklerimizin üzerine konuşalım! Bu toplulukla, film izleyi bir rutin haline getirmeye çalışacak ve sanatla hemhâl olduğumuz günleri artıracağız.


Bu topluluk, bir film listesi oluşturmayı ve her üç haftada bir ortak izlenilen film üzerine eleştirel bir düşünme pratiği yapmayı hedefliyor. Film izlemeyi bir rutin haline getirmeyi ve Ağ’daşlar ile izledikleri üzerine konuşmayı isteyen herkesi de bu topluluğun bir parçası olmaya davet ediyor. 

 

SinemAĞ Topluluğu, sinema meraklısı her branş ve kademeden Değişim Elçisi öğretmenlerin katılımına açıktır. 

 

İlk buluşmamız için 16 Ekim’de görüşmek üzere!

 

Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak buluşmaya katılabilirsiniz.

 

enverr%C3%BCzgarv2.png

Enver Rüzgar

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Enver Rüzgar, Mezopotamya’nın kurak topraklarında, Siirt’te, dünyaya geldi. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalında, yüksek lisans eğitimini ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalında tamamladı. Meslekte on ikinci yılın yolunu aşan Enver Rüzgar, bu yollar boyunca umudu ve en çok inadı şiar edindi. Çünkü “umut bitse bile inadı hep vardı.” Yaşamayı ve öğretmenliği çocuklar aşkına savaşmak olarak belledi. 2022 yılında tanıştığı Öğretmen Ağı sayesinde de umudunun ve inadının perçinlendiğini hissediyor. 

 

y%C4%B1ld%C4%B1zba%C5%9Fv1.png

Yıldız Baş

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yıldız Baş, 1980 Elazığ doğumlu. 20 yıldan beri devlet okullarında tarih öğretmeni olarak çalışıyor. Münazara, oyunlaştırma, olumlu okul iklimi oluşturma konularında kendini geliştirmeye çalışıyor ve fırsat buldukça bol bol film izliyor.

 

Tarih
2024-10-16 20:00 - 21:00
Konum
Çevrimiçi
╲╱